Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Zo rijd je veilig!

Posted on

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. We kunnen er een hoop nuttige dingen mee doen, maar toch heeft het een grote keerzijde. We zitten namelijk haast vastgelijmd aan het apparaat. Dit kan in bepaalde situaties heel schadelijk zijn, vooral als je aan het rijden bent. Lees daarom in dit blog hoe je veilig rijdt.

Een aantal tips

Het is allereerst verstandig om een telefoonhouder auto aan te schaffen. Door middel van de houder kun je jouw telefoon plaatsen op een plek waardoor jij jezelf niet in gevaar brengt. Zo kun je jouw telefoon ook gemakkelijk gebruiken als je de route niet weet zonder dat de telefoon in jouw hand is of op schoot ligt. Ook als je een belangrijk belletje verwacht, kun je deze gemakkelijk opnemen en alsnog jouw ogen op de weg houden. Ten tweede zijn er veel apps die je een handje helpen. Zo zijn er apps die binnenkomende berichten voor je voorlezen. Ook voordat je rijdt, kun je al ervoor zorgen dat je zo min mogelijk afgeleid wordt. Zo is het mogelijk om de ‘niet storen’ functie in te schakelen. Die zorgt ervoor dat meldingen bijvoorbeeld niet hoorbaar zijn. Zo raak je niet geprikkeld en word je niet verleid om toch even snel te kijken wie je een berichtje stuurt en waar het om gaat.

De consequenties

Helaas komt het nog wel eens voor dat mensen achter het stuur even gauw op de telefoon kijken. Zo vormen ze een groot gevaar voor zichzelf, maar ook voor de andere weggebruikers. Veel mensen denken dat ze gemakkelijk even op hun telefoon kunnen kijken. Echter, rijden op de weg kan soms erg onvoorspelbaar zijn. Voor je het weet, komt er ineens een fietser tevoorschijn. Indien er een ongeluk gebeurt terwijl jij op jouw telefoon zit, kunnen de gevolgen groot zijn. Je moet de schade van de slachtoffers betalen, je moet jouw eigen schade betalen en daarnaast kan het zo zijn dat je jouw rijbewijs kwijtraakt. Als je betrapt wordt met een telefoon achter het stuur, kun je ook een boete krijgen. Wees dus verantwoordelijk en denk aan jezelf en een ander. Het belletje van een van jouw vrienden kan echt wel even wachten en die mail hoef je niet achter het stuur te beantwoorden. Houd je ogen dus op de weg!

Het is enorm belangrijk om jouw telefoon niet te gebruiken tijdens het rijden. Rijd je op een motor en ben je op zoek naar een telefoonhouder motor? Neem dan een kijkje op de site van Emounting!

0