Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Een veilige vuurplaats met siergrind

Posted on

Grind heeft specifieke kenmerken. Zo is het sterk, kleurrijk, sierlijk en is het erg geschikt als praktische toepassing voor de bodem van je tuin. Omdat het goed bestand is tegen hitte, is het uitermate geschikt om te gebruiken rondom de vuurplaats. 

De vuurplaats is een plek in de tuin waar je veel tijd doorbrengt. Siergrind is erg stijlvol en daardoor ook geschikt om rond de vuurschaal te leggen. Het terrein rond de vuurschaal moet natuurlijk hittebestendig zijn. De kleur van het grind kan goed op de vuurschaal afgestemd worden. Door het gebruik van grindplaten, zorg je voor een stabiele ondergrond. Daarmee creëer je voldoende fundament voor de vuurschaal, maar heb je tegelijkertijd het plezier van een aantrekkelijke dynamiek aan het tuinontwerp. 

Grind in vele soorten

Er zijn veel soorten grind, er valt dus veel te kiezen. Het meest stabiele grind, split, is natuurlijk gebroken grind. Je krijgt er een stevige bodem mee en is daardoor erg geschikt om te gebruiken voor een oprit. Siergrind wordt vaak in een groter vlak gelegd, zoals rond een vuurschaal. Door de afgeronde steentjes behoud het een wat lossere structuur. Door deze structuur doen de steentjes niet zeer wanneer je er met blote voeten op loopt. 

Waar moet je rekening mee houden bij siergrind

Doordat siergrind een losse structuur heeft, is het goed om er voor te zorgen dat de wind geen vrij spel heeft. Een beschutte plaats is overigens voor de keuze waar je de vuurschaal neer zet, ook bepalend. Leg je het grind in een groot oppervlak waar de wind overheen waait, dan heb je het risico overal in de tuin steentjes terug te vinden wanneer het heeft gestormd. Voor een grotere oppervlakte gebruik je liever steviger gruis. 

Als we het hebben over regen, dan heeft grind voordelen ten opzichte van terrastegels. Zo zorgt grind voor een goede afwatering. 

Siergrind wordt vaak gelegd op plekken waar geen stevige fundering nodig is. Voor meer stabiliteit is een extra laag gewenst. Hiervoor kun je grindmatten leggen, die het gewicht van een vuurschaal kunnen dragen. Zo’n stevige bodem is uitermate geschikt voor een intensiever gebruik. 

Wil je siergrind kopen, let dan dus vooral op de vorm van het grind en zorg voor een goede voorbereiding zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Siergrind is comfortabel, heeft een luxe uitstraling, is waterdoorlatend en erg geschikt rondom een vuurplaats. Pas de kleur aan je eigen tuinontwerp aan. Geniet zo van heerlijke dagen rondom de vuurplaats!

0