Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Zo rijd je veilig met je smartphone! De beste tips!

Posted on

Veel media-aandacht voor smartphonegebruik in het verkeer

Veilig autorijden en fietsen zonder afleidend gebruik van de smartphone is de laatste jaren regelmatig als item in de media aan bod gekomen. Zo werd onder meer bekend dat de wetgeving op dit gebied wordt aangescherpt en fietsers die hun smartphone gebruiken dit vanaf dit jaar beboet kunnen worden. Logisch, want door het gebruik van mobieltjes achter het stuur gebeuren er jaarlijks veel verkeersongelukken, regelmatig met dodelijke afloop, die voorkomen hadden kunnen worden. Maar welke mogelijkheden zijn er om in het verkeer toch jouw smartphone te gebruiken, maar dan op een veilige en wettelijke toegestane wijze?

1. Kies voor het gemak van een smartphonehouder
Smartphonehouders zijn speciaal ontworpen om veilig te kunnen rijden, terwijl je tegelijk kunt bellen. Met een smartphonehouder in de auto heb je altijd beide handen vrij voor het stuur. En ook kun je jouw blik op het verkeer richten en ben je dus een stuk minder afgeleid tijdens het rijden.

2. Gebruik Google Maps
Gebruik Google Maps als je een route niet weet. Vooral door de optie om een stem de route te laten bepalen, wat bij Google Map goed kan, is een goed alternatief voor de TomTom. Doordat je route wordt voorgelezen, hoef je niet telkens op jouw smartphone te gluren en reis je een stuk veiliger.

3. Schakel de vliegtuigstand in
Een idee is verder om tijdens het autorijden jouw smartphone volledig uit te zetten of anders op de vliegtuigstand. Gedurende de autorit of fietstocht wordt je dan niet afgeleid door binnenkomende oproepen of WhatsApp-berichtjes. Terecht, want als je een verkeersdeelnemer bent hoort de aandacht tijdens het reizen volledig op de verkeerssituatie te liggen. Want wie wil e niet veilig thuiskomen bij zijn vrienden & geliefden.

4. Installeer een leuke app
Een leuke app – die draait op iOS – is SafeDrive. Deze app beloont je automatisch bij goed gedrag met mooie punten. Ook biedt SafeDrive de mogelijkheid om vrienden en bekenden uit te dagen voor een spannend wedstrijdje wie het meest veilig rijdt. Rijd je veilig, dan spaar je punten. En met die punten kun je natuurlijk later een leuk cadeau kopen met een aantrekkelijke korting. Dus profiteer van de voordelen van het niet gebruiken van de smartphone!

0