Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Het verschil tussen bootcamp en crossfit

Tegenwoordig is het helemaal hip om mee te doen aan bootcamp of crossfit. Overal kun je je opgeven of meedoen. Opzich lijken beide sporten op elkaar. Ze zijn zeer intens en bestaan uit verschillende oefeningen die gericht zijn op fitness voor het hele lichaam, waarbij wordt gewerkt aan conditie en kracht. Daarnaast beoefen je beide sporten groepsgewijs. Toch zijn ze niet hetzelfde. Wat is nu eigenlijk het verschil? In dit artikel lees je over crossfit versus bootcamp en hoe een bootcamp training voor mannen eruit ziet.

Het verschil tussen bootcamp en crossfit

Één van de belangrijkste kenmerken van bootcamp, is dat het meestal buiten wordt gegeven. Daarnaast zijn de bootcamp oefeningen gebaseerd op een militaire training. Hierdoor komen er weinig attributen aan te pas en moet je het vooral met je eigen lichaam doen. Zo doe je dus veel push-ups en squats. Het kan wel zo zijn dat er touwen, zandzakken, of andere elementen uit de natuur worden gebruikt, maar geen gewichten of dumbbells. Het doel van bootcamp is het verliezen van gewicht en het verbeteren van de conditie. Waar het bij bootcampt dus vooral gaat om gewichtsverlies, gaat het bij crossfit meer om krachttraining en uithoudingsvermogen. Crossfit trainingen worden vaker binnen in een box gegeven, waarbij allerlei verschillende attributen kunnen worden gebruikt. Hierdoor kunnen de oefeningen vrij technisch en uitdagend worden. Zo heb je bijvoorbeeld ringen, springtouwen en halters met schijven. Hierdoor zul je vaak ook een toename van de spieren merken. Bij crossfit kunnen de trainingen iedere dag anders zijn en worden ook wel de WOD genoemd, ‘workout of the day’. Zo train je dus iedere dag een andere groep spieren.

Bootcamp voor mannen

Nu we het hebben gehad over crossfit versus bootcamp, is het tijd om te gaan kijken naar bootcamp training voor mannen. Er bestaan speciale groepstrainingen die alleen voor mannen zijn, waarbij de focus ligt op het bovenlichaam en een atletisch figuur. Het zijn vaak ideale oefeningen om breder en gespierder te worden. De benen komen ook aan bod, maar er zijn vooral oefeningen voor de borst, rug en armen. Voorbeelden van oefeningen die worden gedaan tijdens een bootcamp training voor mannen, zijn veel chin-ups, shoulder presses en push-ups. Het zijn intense en zware trainingen, maar het resultaat is gegarandeerd. Het voordeel van de groepslessen is dat je altijd mensen om je heen hebt wat voor motivatie zorgt.

0