Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Waarom de tailor bij jou in de buurt je beste vriend zou moeten zijn

Posted on

Mannen zijn de laatste jaren best wel ijdel geworden, het mag gerust gezegd worden. En daar is ook niks mis mee. Er wordt door de heren aandacht besteed aan hun schoenen, de baard wordt mooi bij getrimd en de dassen moeten perfect bij de rest van de outfit passen. Kleding op maat laten maken of op zijn minst bestaande kledingstukken laten aanpassen is één van de mogelijkheden om er pico bello uit te zien. Als je een tailor (het moderne woord voor kleermaker) in de buurt wonen hebt, breng hem eens een bezoekje en bekijk wat hij voor jou kan betekenen. Je zult verbaasd staan.

Je tailor waakt over je uiterlijk

Tailors zijn normaal gesproken mensen die bewust met het uiterlijk omgaan. Hoe je er uitziet is belangrijk. Een naad die los is, een zoom die los hangt of mouwen die te lang zijn: dit zijn dingen die voor een tailor écht niet kunnen. Meer nog, hij is er gewoon allergisch aan. Het zal wel zijn beroepsmisvorming zijn die hem constant naar jouw kleren doet kijken. Stel dat je een hemd gekocht hebt en je draagt het heel graag. Maar je bent na verloop van tijd een heel stuk vermagerd. Je hemd is te groot en past niet meer rond je lichaam. Of je hebt een leuke jeans gekocht maar ze komt net iets te lang en hangt in harmonica-vorm op je schoenen. Je jeans inkorten is een echte must dan. Je bent uitgenodigd voor een huwelijksfeest, hebt een mooi jasje gevonden in de winkel, maar het is toch wel iets te groot. Wat doe je dan: het laten hangen of toch meenemen en het in handen van je tailor geven?

Wat betekent jouw tailor voor jou?

Een jeans inkorten of naden repareren is een makkelijke en snelle klus voor een tailor. Kleding op maat laten maken gaat een hele stap verder. Maar het kan perfect. Er zijn nog echte kleermakers die letterlijk van nul beginnen. Herenkleding op maat laten maken vergt doorgedreven vakmanschap. Het samen kiezen van de stof, het meten van je lichaam, het knippen van de stof en geleidelijk aan je pak in elkaar steken is een hele opgave. Toch is herenkleding op maat laten maken iets wat je jezelf best wel eens als geschenk mag geven. Kleding op maat zit gewoon perfect rond je lichaam en laat je lichaam veel beter uitkomen.

0