Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wintersport 2017

Posted on

Populaire wintersportplaatsen 2017 in Frankrijk

Wintersport 2017; voor welke bestemmingen kiezen we in dit jaar? Val d’Isère in de Franse Alpen heeft een authentieke gezellige dorpskern. Veel grote nieuwe hotels zijn aangepast naar de oude stijl van de Savoie, wat Val d’Isère besneeuwd, een sprookjesdorp maakt. En dat is meestal het geval want met 3456m hoge omringende bergen is sneeuw verzekerd. Val d’Isère heeft 300 kilometer piste, waarvan bijna 200 kilometer blauwe piste. Daarmee is het gebied, zeker voor beginners, een skiparadijs. Natuurlijk kunnen gevorderde skiërs zich uitleven op de 75 kilometer rode piste en de circa 25 kilometer zwarte piste. Als dit niet voldoende is, dan kun je ook nog verder skiën in het naastgelegen dorp Tignes.
De après-ski wordt geroemd in Val d’Isère. Vooral de Folie Douce bovenaan de gondellift van La Daille moet je gehad hebben. Superhip met de modernste muziek. Zoek je wat stijlvollers dan ga je naar La Belle Etoile. Val d’Ispère is niet goedkoop qua après-ski, maar samen met het authentieke gebied, meer dan de moeite waard.

Op wintersport 2017 met je vrienden in Oostenrijk

Het Oostenrijkse Sölden staat uiteraard bekend om zijn uitgebreide netwerk van skipistes van bijna 150 kilometer. De Gaislachkogl is een van de mooiste gebieden om te skiën of snowboarden. Verder heeft Sölden alles wat je zoekt, authenticiteit tegenover hypermoderne hotels, er zijn altijd wel evenementen en er is de geroemde après-ski in de Almrausch en de Schirmbar. Voor een tafel moet je voor vieren aanwezig zijn, anders is het gezellig barhangen. Sfeer is er top, veel Nederlanders, lekker gezellige meezingmuziek.

Op wintersport 2017 met je vrienden in Italië

In Val Gardena liggen geweldige ski-gebieden met goede mogelijkheden voor tochten die je als skiliefhebber een keer in je leven gedaan moet hebben. Selva is zo’n prachtig gebied, overigens ook Wolkenstein genoemd. Pluspunt: je hoeft hier geen Italiaans te spreken met je Duits kun je hier ook goed terecht. Het heeft minder uitbundige après-ski dan in Sölden, maar je kunt hier op de pistes geweldig eten. Er is 175 kilometer aan piste en veel variatie wat het zeer aantrekkelijk houdt. Het gebied is aangesloten op alle plaatsen van de Sella Ronda wat het gebied zeer geschikt maakt voor dagtochten.

In Zwitserland op wintersport met je vrienden

Zermatt is niet goedkoop maar is bij uitstek hét skigebied voor gevorderden. De off-piste en lange rode en zwarte afdalingen worden geroemd en zijn zeker voor dagtochten (met of zonder gids) zeer geschikt vooral als je ook Breuil-Cervinia er nog bij neemt. Het gebied is hiermee niet zo geschikt voor kinderen wat een voordeel kan zijn als je op wintersport met je vrienden wilt. Het is een 100% sneeuwzeker gebied, het hoogste van de Alpen en natuurlijk een van de mooiste skigebieden van Europa met altijd mooi uitzicht op de Matterhorn. In Zwitserland is de après-ski niet zo frivool als in Oostenrijk, maar Zermatt vormt hierop de uitzondering. Auto’s zijn niet toegestaan in Zermatt, wat het dorp een heel gemoedelijke sfeer geeft.

Kortom in deze vier populaire wintersportplaatsen 2017, kun je je hart ophalen.

0