Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Winterbarbecue recepten

Posted on

De lekkerste winterbarbecue recepten

Als jij dacht dat je alleen in de zomer kunt barbecueën, dan heb je het goed mis. De echte barbecueliefhebber steekt namelijk niet alleen in de zomer de barbecue aan, maar ook in de winter. Winterbarbecueën heeft zo zijn charme. Je zit niet lekker in het zonnetje, maar je maakt sfeer met een vuurkorf, dekentjes of andere warmtebronnen. Bij een culinaire winterbarbecue horen uiteraard ook winterse recepten. Wij hebben de lekkerste winterbarbecue recepten voor je op een rijtje gezet.

Recepten winterbarbecue

Voor recepten winterbarbecue ben je bij ons aan het juiste adres. Voor je het weet loopt het water je in de mond. Je bent dus gewaarschuwd!

1) Gluhwein
Voeg 1 fles rode wijn, 2,5 dl water, 100 gram suiker, 4 kruidnagels en 1 vanillestokje bij elkaar in een pan die op de barbecue kan. Snij een halve sinaasappel en een halve citroen in partjes en voeg deze toe aan de pan. Laat het lekker koken, waarna je de pan van de barbecue haalt. Lekker om warm te serveren terwijl iedereen gezellig om de barbecue heen zit.

recepten winterbarbecue

2) Mannenburger
Snijd de harde broodjes doormidden en leg ze op de barbecue. Als de broodjes krokant zijn, kunnen de hamburgers op de barbecue. Smeer de broodjes in met wat mayonaise en mosterd en leg op de onderste helft 2 plakken ham, een paar uienringen en wat oude kaas. Vervolgens kunnen de burgers erop gelegd worden, nog wat oude kaas, en wat augurken en jalapeños. Nu is het tijd om de broodjes in te pakken in aluminiumfolie en ze terug op de BBQ te leggen, 3 minuten per kant.

3) Warme banaan
Snijd de bananen in de lengte in en trek de uiteindes iets uit elkaar. Verdeel de chocolade en marshmallows over de bananen. Vervolgens leg je de bananen op een stukje aluminiumfolie die je van tevoren in een soort bootje hebt gevouwen. Leg de bananen op de barbecue voor 10 tot 15 minuten en garneer de bananen tot slot nog met wat hazelnoten en een scheutje Amaretto.

Bovenstaande recepten horen bij de winter, omdat ze je een warm gevoel vanbinnen geven en ze binnen no time klaar zijn. Warm en liefdevol, daar staan deze recepten voor de winterbarbecue voor. Welke winterbarbecue recepten zijn favoriet bij jou? Wij begrijpen dat het lastig is om te kiezen, maar gelukkig heb je de hele winter de tijd om alle bovenstaande recepten voor de winterbarbecue te maken.

0