Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wat zijn de voordelen van een e-sigeret?

Posted on

Wanneer je al jaren rookt dan weet je het: stinkende kleding, haren, gele tanden en volle asbakken in huis. Niet echt aangenaam natuurlijk. Met de e-sigaret behoren al deze problemen tot het verleden. Bovendien is elektrisch roken ook een zeer goede manier om van het roken af te komen. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de e-rokers volledig of grotendeels stopt met roken. Het grote voordeel is namelijk dat je de hoeveelheid nicotine langzaam afbouwt. En er zijn nog veel meer voordelen. In deze blog vertellen we je er alles over.

Een keer extra op vakantie…

Of misschien wel twee keer. Ja echt! Met elektrisch roken bespaar je heel veel geld. Voor de starterskit en e-smoker betaal je eenmalig een iets hoger bedrag. Maar voor zo’n 100 sigaretten betaal je slechts rond de tien euro. En vergelijk dat dan maar eens met de kosten van vijf pakjes sigaretten. Dat scheelt een hoop… zeker wanneer je flink veel rookt. Gun jezelf dus die heerlijke extra vakantie. Bovendien heb zo ook geen CO2 en teer meer in je longen!

Je kunt gewoon een paar trekjes nemen…

De e-sigaret kun je heel eenvoudig opbergen in je broek- of jaszak. Hij neemt nauwelijks ruimte in. En je kunt ook gewoon even een paar trekjes nemen en hem dan weer opbergen. Bij een gewone sigaret kan dit eigenlijk niet. Een eenmaal aangestoken sigaret bewaren is namelijk niet echt lekker. Zo rook je dus veel minder dan je normaal zou roken.

Geen CO2 en teer

De RIVM vermeldt op haar site dat elektrisch roken minder slecht is voor je gezondheid dan traditioneel roken. Dat komt omdat je met de e-sigaret de stoffen verdampt in plaats van verbrandt. Via de verbranding van normale sigaretten krijg je honderden giftige stoffen binnen. Ook bevatten e-sigaretten geen koolmonoxide, stikstofoxide. Deze stoffen verslechteren de conditie en tasten hart en bloedvaten aan. Na een paar weken is de koolmonoxide al volledig verdwenen uit je longen. De teer kost wat meer tijd. Meestal is deze na zo’n zeven jaar volledig verdwenen. 

Forever young

Mensen die veel roken gaan er meestal niet beter uitzien naarmate ze ouder worden. Roken veroudert de huid namelijk. Ook gaat roken vaak samen met een minder gezonde leefstijl. En we zijn natuurlijk allemaal wel een beetje ijdel. Stap dus over op de e-sigaret voor een gezondere lifestyle en betere looks. Natuurlijk gaat dat niet binnen een dag, maar na verloop van tijd zul je er veel beter uitzien. Los daarvan heb je geen bruine vingers en gele tanden. Ook hoef je je kleren en haren minder vaak te wassen en ruikt je huis heerlijk schoon en fris. Misschien vind je dit zelf niet zo’n probleem, maar je partner en visite zullen dit zeker waarderen!

Roken op kantoor en in restaurants

De meest favoriete momenten van rokers zijn vaak bij de koffie, een diner of bij een glas bier. Maar tegenwoordig mag je in de meeste openbare gelegenheden niet meer roken. En dus kun je nooit meer genieten van je koffie met sigaretje buiten de deur. Het goede nieuws is dat je dit met een e-sigaret wel kunt. Elektrisch roken mag je namelijk overal: in het café, op je werk en in de bar na de voetbal. Misschien zul je er wel een paar opmerkingen over krijgen, maar het is niet wettelijk verboden. De beste e sigaret kopen doe je hier.

0