Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wat zijn de schoenentrends voor deze zomer?

Wat betreft het weer dit voorjaar was het alles of niets. Lange tijd leek er maar geen einde te komen aan de winter en dus bleven we maar lekker op onze warme en waterdichte winter schoenen lopen. Enkele weken geleden sloeg het weer plots om en zaten we in een keer midden in de zomer. Deze week is wat dat betreft het toppunt met temperaturen tussen de 25 en de 30 graden celsius. Dan wil je natuurlijk niet meer in die warme winter schoenen lopen, maar wordt het tijd voor koele zomerschoenen. Wij keken naar de grote schoenen merken, zoals Floris van Bommel schoenen, en naar modieuze schoenen winkels zoals Van Keeken schoenen, om jou op de hoogte te kunnen brengen van de nieuwste trends op het gebied van schoenen voor deze zomer.

De retro sneaker pakt nog even door

Sinds enkele jaren is de retro sneaker trend ingezet en die is nog niet gestopt. Begonnen met de herontdekking van de Stan Smith tennisschoen van Adidas, zien we nu dat alle merken modellen in de collectie hebben die hier op inspringen. Al deze schoenen kenmerken zich doordat ze veelal wit zijn, zoals de eerder genoemde Adidas Stan Smith, met een steunkleur. De zool is altijd wit of gum (bruin) kleurig.

Materialen bij een retro sneaker

Je zou verwachten dat een zomerschoen vaak van canvas is gemaakt, maar in deze trend blijft het meest voorkomende materiaal toch leer. Merken als Reebok en Diadora zijn hun archieven in gedoken en hebben allemaal modellen daarin gevonden die aansluiten bij deze trend. En aan de andere kant zien we dat de meest uiteenlopende consumenten voor dit type schoen kiest, omdat men de silhouetten uit het verleden kent en omdat deze trend makkelijk te combineren is.

Outfits en accessoires

Dit type schoen past namelijk onder vrijwel elke outfit. Je kunt je look extra retro maken onder een jeans met een gestreept T-shirt, lekker casual onder een joggingpak of verrassend onder een pak om daar een casual touch aan te geven. Je schoenen geven de outfit een retro randje zonder dat het gaat overheersen.

Sneakers met een verscheidenheid aan materialen

Iets wat we ook erg zien opkomen dit voorjaar is de eclectische mix van materialen die gebruikt worden in de trendy zomerschoenen van dit moment. Hierbij worden er verschillende materialen, prints en kleuren gemixt in één schoen. Niets is te gek en sommige van deze sneakers zijn dan ook erg uitgesproken. De materialen die bij deze schoenentrend vooral gebruikt worden, zijn leer, suède, nubuck en verschillende soorten mesh.

Met alles te combineren

Het grote voordeel van deze trend is dat je dit type schoen met bijna alles kunt combineren. Deze schoenen staan zowel tof onder een spijkerbroek en een mooie overhemd, als onder een joggingpak of een andere sportieve outfit. Je kunt één kleur van de schoen doortrekken in de rest van je outfit. Meerdere kleuren kunnen ook, maar let hierbij op dat je look niet te druk wordt. 

Wat betreft de accessoires bij een dergelijke schoen moet je voorzichtig zijn. Omdat deze schoenen van zichzelf namelijk druk zijn, kan je outfit met de verkeerde accessoires te druk worden. Er zijn gelukkig genoeg accessoires die hier wel bij passen. Wat dacht je van een heuptas, die sinds enkele jaren weer helemaal hip is… en daarnaast super handig en groot genoeg voor je telefoon en portemonnee. Een andere belangrijke accessoire is een riem. Dit is een echt modeaccessoire, waarbij je de overheersende kleur van je schoenen terug kunt laten komen in de riem. 

0