Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Let hierop als je een auto huurt in het buitenland

Posted on

Als je op vakantie bent, is het huren van een auto wel erg handig. Zeker als je in het buitenland zit zonder je eigen auto, is het slim om een auto te huren op je bestemming. Zo kun je makkelijk van de ene naar de andere bestemming en ervoor zorgen dat je alle leuke toeristische plekjes makkelijk kunt bereiken. Maar het huren van een auto in het buitenland gaat niet altijd even makkelijk. De volgende tips kunnen je helpen om problemen te voorkomen.

Taalbarrière

Als je naar een erg toeristisch gebied reist, is er een kans aanwezig dat er gebruik wordt gemaakt van het feit dat je niet bekend bent in het land. De mensen van het autoverhuur bedrijf vragen dan expres hogere bedragen aan toeristen, omdat ze weten dat ze hier waarschijnlijk niet tegenin gaan. Heel eerlijk is het niet, maar toch gebeurt het. Wat kun je doen om dit te voorkomen?

Je kunt bijvoorbeeld een auto huren bij een groot bedrijf dat ook in Nederland zit. Diverse bedrijven zitten door heel Europa en zo kun je dus gewoon bij een ‘Nederlands’ bedrijf je bus huren. De voordelen hiervan zijn onder andere dat je op je eigen gemak alles over de voorwaarden kunt lezen, er is geen twijfel over de prijs als je in een land bent met andere valuta, en het gaat allemaal gewoon net een stukje makkelijker. Als voorbeeld kun je Europcar nemen. Het huren van een auto in het buitenland wordt op deze manier een stuk makkelijker en brengt veel minder stress met zich mee.

Toch huren?

Wil je toch een bestelauto huren bij een buitenlands bedrijf? Zorg er dan voor dat je altijd foto’s maakt van de auto, dat je goed weet waar je akkoord mee gaat en dat je een duidelijk beeld hebt van wat je wel en niet mag of moet doen. Je weet niet wanneer ze bijvoorbeeld dingen tegen je gaan gebruiken of op eens dingen gaan benoemen of geld gaan rekenen voor dingen waar ze het recht helemaal niet op hebben, of dingen die ze nooit eerder genoemd hebben. Door van tevoren goed te kijken naar alle punten waar jij akkoord mee gegaan bent en door duidelijke foto’s te maken van de auto voor en na het ophalen en terugbrengen van de auto, kun je voorkomen dat je geld moet betalen voor dingen zonder dat je er iets mee te maken hebt.

0