Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Verwarming in de badkamer

Niets is vervelender dan de douche uit stappen en in een koude badkamer terecht komen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om hun badkamer te verwarmen. Waar de een voor praktisch kiest, gaat de ander voor design. Welke mogelijkheden zijn er eigenlijk?

Gewone radiator

De meest eenvoudige optie, en misschien ook wel de meest praktische, is de standaard radiator. In badkamers zie je vaak de handdoekradiator terug komen. Deze radiatoren hebben namelijk een aantal extra ruimtes tussen de spijlen waar je je handdoek of je kleding aan kan opwarmen. Vaak denken mensen hierbij aan de standaard, hoogglans witte radiatoren. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn, tegenwoordig zijn deze radiatoren ook in bijvoorbeeld mat zwart verkrijgbaar. 

Design radiator

Een design radiator is een goede optie als je van de radiator een echte eyecatcher wil maken. Deze radiatoren zijn niet alleen functioneel, maar zijn ook een zeer luxe toevoeging aan de badkamer. Waar kan je dan bijvoorbeeld aan denken? Veel mensen kennen het decoratie trapje wel, die kwam je een aantal jaar terug vaak tegen in badkamers als decoratie. Tegenwoordig is dit trapje ook verkrijgbaar als radiator. Vaak zijn designradiatoren ook zo ontworpen dat je er makkelijk je handdoeken of kleding op of aan kan laten drogen.

Elektrisch verwarmen

Een elektrische radiator wordt aangesloten via het stopcontact en is dus niet afhankelijk van de cv-ketel. De aansluiting ervan is dus erg simpel; je hoeft alleen de stekker in het stopcontact te steken. Een ander groot voordeel van een elektrische radiator is de snelheid ervan. Het water wat door een ‘normale’ radiator stroomt moet eerst opgewarmd worden. Bij een elektrische variant wordt de radiator direct door stroom verwarmd en is dus veel sneller warm. Daarnaast is het natuurlijk ook een duurzame optie!

Vloerverwarming

Wil je liever geen radiator aan de muur? Kies dan voor vloerverwarming, dit kan namelijk zelfs als hoofdverwarming dienen. Vloerverwarming is ideaal voor badkamers met vloeren die snel afkoelen. Zo stap je nooit meer uit de douche op een koude vloer. Een bijkomend voordeel van vloerverwarming is het energieverbruik. Het verbruik ervan is maar liefst 20% minder dan een gemiddelde radiator. Het nadeel ervan is dat je niet onder elke vloer(afwerking) vloerverarming kan plaatsen. Bij bijvoorbeeld een houten vloer kan het water niet opgewarmd worden tot de maximale temperatuur. Dan is het ook niet mogelijk om de vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Of ben je op zoek naar badkamer inspiratie? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen we bij Sani4all altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer! 

0