Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Schoonmaak tips van de glazenwasser

Posted on

Het voorjaar en het najaar zijn ideale momenten om de ramen van je huis eens onder handen te nemen. Toch fijn als je weer lekker naar buiten kunt kijken, niet waar? De glazenwassers horen vaak dat mannen het absoluut geen leuk werkje vinden en denken dat ze het niet kunnen. Maar ook mannen kunnen met de juiste tips zelf hun ramen glanzend schoon krijgen. De glazenwasser Enschede geeft je daarom een paar tips hoe je het best je ramen zonder strepen kunt zemen zodat je wél kunt genieten van je werk.

De basis voor eenvoudig ramen zemen

“Om ramen goed schoon te krijgen is het belangrijk dat je werkt met schoon materiaal. Een spons die allerlei vuil bevat, laat ook weer sporen op het raam na. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Dus zorg voor een spons die goed schoon is en een emmer waar voldoende water in kan. Ververs het water ook een aantal keren tijdens het ramen lappen, zodat je geen vuil water op het raam aanbrengt. Dat zal niet echt helpen om het schoon te krijgen. Gebruik een ramenwisser die helemaal heel is. Op deze manier krijg je geen extra strepen omdat er een stukje rubber ontbreekt. Tot slot is het belangrijk dat je een goede zeem hebt, het liefst een natuurzeem”, zijn al een paar tips van de glazenwasser Enschede.

Is azijn noodzakelijk voor streep loos schoon?

De glazenwasser Enschede heeft ook een tip over het juiste schoonmaakmiddel dat geschikt is voor het streep loos schoonmaken van je ramen. “Azijn is daar op zich een goed middel voor. Maar vaak wordt vergeten dat strepen niet de enige bron van irritatie kunnen zijn na het ramen wassen. Want afdrukken van vingers blijf je ook vaak zien. Het is vettigheid dat niet altijd eenvoudig te verwijderen is. Ons advies is dan ook om naast het gewone schoonmaakmiddel, wat afwasmiddel toe te voegen aan het water. Afwasmiddel heeft de eigenschap dat het ontvet, en daardoor krijg je ook dit soort plekken makkelijker weg. Voor het beste resultaat gebruik je dan ook warm water”, aldus de glazenwasser
Enschede.

Waar moet je nog meer aan denken bij het ramen wassen

Een hardnekkig misverstand bij het ramen wassen is dat je dat op een zonnige dag doet. “Natuurlijk weten wij ook dat dat lekker is, de zon maakt het klusje een stuk leuker. Maar door de zon droogt het water op je ramen ook sneller op, waardoor je eerder strepen krijgt. En je ziet minder goed wat je doet door de lichtweerkaatsing. Kies dus liever een bewolkte dag uit. Sla tijdens het wassen de hoekjes en het raamwerk niet over en neem, nadat je met de ramenwisser alles droog gemaakt hebt, het kozijn nog een keer af met de zeem. Dan kunnen de achtergebleven druppels geen strepen meer veroorzaken op je schone raam”, geeft de glazenwasser Enschede aan.

Een glazenwasser voor het lastige werk

De benedenverdieping is vaak eenvoudig te doen, maar als je ramen hebt waar je lastig bij kunt, dan is een professionele glazenwasser een uitkomst. Glazenwasser Enschede heeft het materiaal om ook deze ramen stralend schoon te maken. Als je zelf helemaal geen tijd of zin hebt, dan kun je ook bij Glazenwasser Enschede terecht. Zij kennen de kneepjes van het vak en nemen het graag van je over.

0