Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Upgrade je schuur

Posted on

De schuur is al snel je rommelhok. Weet je even niet wat je met spullen aan moet, dan leg je het snel ergens in de schuur. Na verloop van tijd hoopt dit zich op, tot het moment dat je niets meer kunt vinden. Is jouw schuur onderdeel van je woning, dan is het prettig om eens goed naar je schuur te kijken. Bekijk hier 4 handige tips om het optimale uit je schuur te halen.

  1. Check de buitenkant

Wanneer je schuur onderdeel is van je huis, is het belangrijk om de buitenkant van je schuur eens goed te controleren. Wat is de staat van de muren, zijn de kozijnen van ramen in je schuur nog in orde, is de dakgoot leeg om lekkage te voorkomen en tot slot wat is de staat van je dakbedekking? Al deze elementen dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis. Is bijvoorbeeld je dakbedekking toe aan vervanging? Laat dit dan op tijd vervangen. De kans is groot dat je bitumen op je schuurdak hebt liggen, dit is namelijk de goedkoopste variant dakbedekking en werkt uitstekend. De prijs voor bitumen dakbedekking is gemiddeld € 40 per m2.

  1. Laat je schuur isoleren

Zit de schuur aan je woning vast, dan is het aan te raden om je schuur te laten isoleren. Via de muur tussen het woongedeelte en de schuur en de deur ontsnapt er namelijk veel warmte uit huis, dit merk je aan de energierekening. Moet de dakbedekking op je schuur vervangen worden, dan is dit een mooie gelegenheid om dakisolatie te laten plaatsen. Is dit niet het geval, dan kun je ook dakisolatie aan de binnenkant laten plaatsen. Dakisolatie kost gemiddeld € 20 per m2.

  1. Deel je schuur op in thema’s

Is de buitenkant van je schuur helemaal in orde, dan is het tijd om naar de binnenkant te kijken. We hebben het net al gehad over dat de schuur vaak een verzamelplaats is voor spullen die je niet het hele jaar nodig hebt. Denk aan gereedschap, tuinspullen, wintersportspullen en bijvoorbeeld buitenspeelgoed voor de kinderen. Deel de wanden van je schuur op in thema, een wand voor wintersportspullen, een wand voor de tuinspullen. Dit scheelt je heel wat speurwerk en je hoeft niet eerst tien andere spullen te verplaatsen voordat je komt bij wat je zoekt.

  1. Hang alles op

Tot slot plaatsen we vaak werkbanken of kastjes in de schuur, het is erg makkelijk om hier spullen op te laten slingeren en binnen no-time ligt alles vol. Maak handige opbergsystemen aan de muur. Hang bijvoorbeeld een bedplaat op waar al gaten inzitten, plaats haakjes in de gaten en hang daar je spullen aan op. Heb je langwerpige voorwerpen, plaats dan pallets tegen de muur waar je het voorwerp in kunt steken. Kortom, voor ieder object is er een gepaste oplossing aan de muur te bedenken. Zo zie je in één oogopslag waar alles ligt en blijft je vloer vrij van rommel.

 

0