Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Tips voor het plannen van een weekend weg met vrienden

Posted on

Het is voor iedereen altijd een gedoe: een afspraak inplannen met je vriendengroep. Heen en weer Whatsappen, bellen, mailen, sms’en, we kennen het allemaal. Nu is een etentje plannen of een lunchafspraak maken nog wel te doen, maar het plannen van een datum voor een weekend weg is andere koek. Lees hieronder tips om een datum plannen voor een weekendje weg een stukje makkelijker te maken.

1) Kies online een datum
Dit is misschien wel de allerbelangrijkste tip in deze moderne tijd. Er zijn verschillende apps die je kunt gebruiken voor het plannen van een datum voor een weekend weg. De meest bekende is misschien wel de datumprikker. Iemand maakt een nieuw evenement aan, voegt een aantal data met tijden toe en stuurt de link door via email, Whatsapp of een andere weg. Nadat iedereen zijn of haar beschikbaarheid heeft doorgegeven, geeft de datumprikker weer wanneer de meeste mensen kunnen. Handig toch?

2) Stel een deadline in voor het invullen van een datumprikker
Nu denk je misschien dat je er wel bent als je een online systeem gebruikt. Niets is minder waar. Zo zal je vanzelf ondervinden dat niet iedereen even snel is met het invullen van een datumprikker. Het is dan ook geen gek idee om een deadline in te stellen voor het invullen, bijvoorbeeld een week. Als iemand er langer over doet, dan kun je ervoor kiezen om een bepaalde “straf” in te stellen. Wat voor straf? Dat is aan jou. Misschien kan diegene jullie op iets trakteren, als de datum is gekozen.

3) Plan ver vooruit
De datum plannen van een vriendenweekend. is nogal een opgave, omdat iedereen vaak in het dagelijks leven allerlei verantwoordelijkheden heeft.
Kies er dan ook voor om zo ver mogelijk vooruit te plannen. Dan is de kans het grootst dat iedereen nog beschikbaar is.

4) Laat iedereen zijn of haar agenda meenemen als jullie afspreken
Hiermee voorkom je dat bepaalde vrienden “vergeten” om de datumprikker in te vullen. Zet desnoods een timer in je agenda op de dag dat jullie elkaar weer zien, om op dat moment gezamenlijk een datum te prikken.

De datum plannen voor een weekendje weg is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker een datum plannen van een vriendenweekend. Hopelijk helpen deze tips je een beetje op weg!

0