Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Zelf dry rubs maken voor de barbecue

Zodra de temperaturen beginnen te stijgen kun je de barbecue weer aansteken! Er is tenslotte met mooi weer weinig fijner dan een stukje vlees of vis van de barbecue eten met een koel drankje in de hand. Wil jij deze zomer de show stelen met een nog lekkerder stukje vlees of vis? Ontdek in dit artikel dan hoe je zelf dry rubs voor de bbq kunt maken!

Waarom zelf dry rubs maken voor de barbecue?

Waarom zou je zelf dry rubs maken voor de barbecue als je je vlees en vis ook gewoon gekruid kunt kopen? Het antwoord is simpel. Hoewel een dry rub in feite niets meer is dan een mengsel van kruiden en specerijen, doet het wel iets bijzonders voor je gerechten. Zo wordt je vlees en vis door dry rubs voor de bbq extra mals, krokant en komt de smaak optimaal tot zijn recht. Door zelf rubs te maken voor de bbq maak je dus veel meer indruk op je gasten dan met een standaard gekruid vlees- of vispakket!

Maak zelf je dry rub voor vlees en vis

Dry rubs maken voor de bbq is niet al te ingewikkeld. Het basisrecept (voor zowel vlees als vis) bevat 45 gram bruine suiker, 45 gram zout, 30 gram paprikapoeder en 30 gram zwarte peper. Daarnaast kun je eindeloos variëren met verschillende kruiden en specerijen zoals knoflookpoeder, oregano, chilipoeder en cayenne peper. Kies dus voor de ingrediënten die jij lekker vindt, en probeer wat mengsels uit. Ga bijvoorbeeld voor een pittige dry rub, of juist voor een zoete variant. Houd je niet zo van experimenteren? Uiteraard zijn er ook voldoende recepten voor het zelf dry rubs maken voor de barbecue te vinden.

Maak zelf je dry rub met deze tips

Het doel van dry rubs maken voor de bbq is natuurlijk om de show te stelen met je heerlijke stukje vlees of vis. Het tot een succes maken van je dry rub begint dan ook met een goede voorbereiding. Mix het basis recept voor een dry rub, en voeg er eventueel extra kruiden of specerijen naar smaak aan toe. Laat vervolgens het vlees of de vis hier een uurtje in marineren. Let er op dat je niet te veel dry rub gebruikt, en dat je de dry rub goed verdeelt over je stukje vlees of vis (bijvoorbeeld met een strooier). Daarna heb je alle tijd om de barbecue alvast warm te stoken, de bijgerechten te maken en de tafel te dekken. Zodra je gasten komen hoef je dan ook alleen nog maar je stukje vlees of vis op de barbecue te leggen en wat drankjes te serveren. Eet smakelijk!

0