Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Tips voor het plaatselijk herstellen van jouw kleine autoschades!

Iedereen heeft er wel ervaring mee tegenwoordig. Je komt weer bij je auto en dan is er een kras of een deukje van een openstaande deur, een fiets of een supermarktkarretje. Maar ook dat paaltje waarvan je zeker wist dat het 10 centimeter verderop stond, wil nog wel eens voor een kleine blikschade aan je auto zorgen. Het is een ergernis omdat je beslist niet zit te wachten op een kostbare reparatie die ook nog lang duurt. En dan is er nog de kwestie van bonus/malus. Maar schade blijft je vaak irriteren, zeker bij een nieuwe auto. We hebben een paar tips voor je.

Zelf blikschade aan de auto herstellen

Heb je een klein krasje in de lak dan kan je die vaak zelf bijna onzichtbaar weer verwijderen. De meest eenvoudige manier is om een natte vinger overheen te gaan. Als je geluk hebt, is de kras na een paar seconden verdwenen. Ook oppoetsen wil nog wel een helpen om de kras bijna onzichtbaar te maken. Zit de kras dieper dan kan je met de lakstift de auto weer als nieuw maken. Wel heel zorgvuldig te werk gaan en zorg wel voor de goede kleur!

Een deukje herstellen kan je soms zelf ook doen. Daarvoor heb je een föhn en een luchtspray nodig. Zo’n bus met luchtspray kan je tegenwoordig bijna overal kopen van doe-het-zelf zaak tot de Action. Het gaat als volgt:

  • Maak de deuk warm met de föhn. Hou de föhn ongeveer 1 minuut op de deuk.
  • Meteen daarna pak je de luchtspray en houdt die ondersteboven. 
  • Je spuit nu rondom de deuk en op de deuk. Dat doe je ongeveer 10 tot 20 seconden. Door de temperatuurverschillen ‘ploft’ de deuk eruit.
  • Probeer het gerust een tweede keer als het niet meteen lukte.

Naar een schadeherstelbedrijf 

Als het niet lukt om zelf het probleem op te lossen zal je naar een schadeherstelbedrijf moeten. Indien de schade klein is en je moet de auto laten polijsten of kleine blikschade herstellen, kan je daarvoor in principe op veel plaatsen voor terecht. Omdat het meestal geen verzekeringswerk zal zijn, is het verstandig om online te selecteren waar je terecht kan. Vraag niet alleen om een offerte maar laat ook vastleggen hoe lang de reparatie gaat duren. Een auto laten polijsten of een kleine blikschade aan de auto repareren is in het algemeen een klusje dat niet lang hoeft te duren. Kijk ook altijd op internet of je referenties kan vinden over het bedrijf dat jouw voorkeur heeft. Er zijn altijd klachten omdat waar er gewerkt wordt ook spaanders vallen, maar tussen de regels doorlezend moet je een indruk krijgen van het bedrijf. Geen enkele review is ook niet altijd een gunstig teken.

Heb jij een allrisk verzekering en twijfel jij erover of je de schade toch zal claimen, laat dan altijd eerst een offerte uitbrengen. Op basis daarvan is het veel eenvoudiger te beoordelen of het zinvol is de schade voor rekening van de verzekering te laten herstellen of omdat zelf te betalen.

0