Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Nieuwsflits: de beste smartphonecamera’s van 2018!

Posted on

06/04/2018 –Wat nou dure en zware spiegelreflexcamera’s? Met de smartphones van nu heb jij geavanceerde cameralenzen, veel megapixels én slimme fotosoftware ‘gewoon’ bij de hand. Zo maak jij je met een kiek en een flits helemaal de blits! Dit zijn de beste smartphonecamera’s van 2018.

Samsung Galaxy S9 en S9+: dubbel diafragma, dubbele kwaliteit

De Samsung Galaxy S9 en S9+ horen absoluut tot de beste smartphonecamera’s van 2018. Het enorme voordeel van deze camera is de grote sensor die foto’s in 12-megapixel schiet. Door deze grote sensor vangt de camera meer details op dan andere smartphonecamera’s. Een ander groot voordeel is het dubbele diafragma. Het diafragma bepaalt hoeveel licht de camera opvangt. Een dubbel diafragma zorgt ervoor dat je in zowel lichte als donkere omstandigheden kraakheldere beelden vol details vastlegt.

Zet de tijd bijna stil met je S9

Tijdens een sportwedstrijd gaan loopacties of doelpunten zo snel dat ze voorbij zijn in the blink of an eye. Met de Super Slo-mo functie op de Samsung Galaxy S9 en S9+ mis je nooit meer zo’n moment. Want de Galaxy S9 neemt slowmotion-beelden op van maar liefst 960 frames per seconde in HD-kwaliteit. Hiermee kun je een fractie van een seconde uitrekken tot meerdere volle seconden. Daarmee zet je de tijd bijna stil. De perfecte manier om het doelpunt van de eeuw op orginele wijze vast te leggen!

Spelen met scherptediepte

De Samsung Galaxy S9 Plus heeft ten opzichte van zijn kleine broer, de Galaxy S9, iets extra’s. Aan de achterkant van het Plusmodel zit namelijk een tweede lens. Hierdoor kun je spelen met scherptediepte, oftewel het Bokeh-effect. Hierbij stel je de achtergrond wazig in en maak je het focusgedeelte superscherp. Ook kun je speciale bokeh-filters over je foto heen zetten. Kijk maar naar de GIF. Instagram-likes gegarandeerd! Een bijzonder extra voordeel van de tweede lens van de Galaxy S9 Plus is optisch inzoomen zonder kwaliteitsverlies, net als met de lens van een spiegelreflexcamera. Dit is iets wat niet veel smartphones kunnen.

Pimp je bokeh-foto met bokeh-filters op je Samsung Galaxy S9 Plus

Huawei P20 Pro: driedubbele camera, mega veel megapixels

Hij is vers van de pers: de nieuwe Huawei P20 Pro bij KPN. Dit nieuwe paradepaardje van Huawei werd op 28 maart geïntroduceerd met veel bombarie. Dat was niet voor niets: de Huawei P20 Pro is voorzien van buitengewone camera’s met vele extra’s. Zo heeft hij een fantastische 24-megapixel frontcamera voor kraakheldere zelfportretten én….niet één, niet twee maar drie (!) camera’s aan de achterkant.

Driedubbele topcamera aan de achterkant

De Huawei P20 Pro heeft drie lenzen aan de achterkant. Deze lenzen maken foto’s van 8-megapixels, 20-megapixels en zelfs van 40-megapixels. Daarmee kun je een kleine uitsnede van een foto achteraf breed uitvergroten. Zelfs dán is het resultaat nog hartstikke gedetailleerd. Knap!

De Huawei P20 Pro heeft maar liefst 3 cameralenzen!

Extra hulp met Artificial Intelligence

Een mooie bonus van de Huawei P20 Pro (en ook van de gewone Huawei P20) is Artificial Intelligence. Wat? Dit betekent dat je foto’s schiet met hulp van kunstmatige intelligentie! De telefoon analyseert het beeld dat de camera’s zien en past daar de camera-instellingen op aan. Het zelflerende systeem optimaliseert na verloop van tijd de camera-instellingen voor specifieke situaties.

Zo zorgt objectherkenning ervoor dat de camera je huisdier herkent. Hij weet aan de hand van eerdere foto’s wat hiervoor de optimale instellingen zijn. Daarna kan een kind de was doen. Of in dit geval de foto schieten. Ander handigheidje: AI Image Stabilization. Hierdoor is een langere sluitertijd mogelijk, komt er meer licht binnen en maak je mooiere foto’s in het donker.

Apple iPhone X: kijkje in de toekomst

Door naar de grote concurrent van de Galaxy S9: Apple’s iPhone X. Dit futuristische hoogstandje ziet er niet alleen gelikt uit, ook presteert hij als de beste. De dubbele camera aan de achterkant is één van de beste smartphonecamera’s van dit moment. Net als de S9 schiet hij foto’s in 12-megapixel. Nu is dat op papier niet bijzonder hoog. Geen probleem, want het aantal megapixel is niet het enige wat de kwaliteit van de camera bepaalt.

Voeg wat realiteit toe aan je leven

En kwaliteit…want dát levert de camera van de iPhone X zeker! Je kunt hiermee optisch inzoomen en spelen met het bokeh-effect. Maar wat de iPhone X vooral uniek maakt, zijn de goede Augmented Reality-mogelijkheden. Hierbij voegt de iPhone X Virtual Reality (VR) toe aan het beeld dat de camera waarneemt.

De VR-functie van de iPhone X maakt jouw leven een stuk spannender én makkelijker. Een virtuele veldslag uitvechten op je keukentafel? De iPhone X regelt het. Even snel de hoek tussen de ene en de andere muur opmeten? U vraagt, de iPhone X draait! En voordat je dat nieuwe kastje bestelt nog even kijken of ‘ie wel bij de rest van je interieur past? Met de iPhone X ‘plaats’ je het kastje virtueel in je kamer via de camera en het beeldscherm van je scherm. Je ziet dan precies hoeveel ruimte het item in beslag neemt en of de kleur mooi staat.

Met de AR-functie van de iPhone X richt jij je kamer alvast in

Sony Xperia XZ2: veelzijdige topper

Voor de echte foto pro zijn de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact van Sony een aanrader. Je maakt hiermee superscherpe 19-megapixelfoto’s. Dit relatief grote aantal megapixels maakt de foto’s zeer geschikt voor nabewerking, bijvoorbeeld in de vorm van uitsnijden of vergroten. Daarnaast kun je in de camera-app allerlei instellingen aanpassen, zoals de sluitertijd en het contrast. Hierdoor maak je ook goede beelden als de lichtomstandigheden minder goed zijn.

Hypermoderne technologie

De Xperia XZ2, en zijn kleine broer de Xperia XZ2 Compact, zijn dus zonder twijfel twee van de beste smartphonecamera’s van 2018. Eigenlijk is dat ook geen verrassing: Sony gebruikt dezelfde technologie die ze ook in hun systeem- en spiegelreflexcamera’s stoppen. Veel concurrenten maken zelfs gebruik van deze Sony-technologieën.

Sony kan slow, slower, slowst

De Sony Xperia XZ2 filmt ook super slowmotion beelden van 960 frames per seconde. Hij doet dit zelfs nog iets beter dan de Galaxy S9. Waar de Samsung in HD filmt, doet de Xperia XZ2 dat in Full HD: nóg scherper dus! Leuk extraatje: de camera kan zien wanneer je lacht. De Xperia XZ2 maakt dan automatisch een foto als je dat zo hebt ingesteld. Say cheese!

0