Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De iPhone 13 series, wat weten we erover?

De iPhone 13 en iPhone 13 mini, geïntroduceerd op 14 september 2021, zijn de nieuwste telefoons van Apple  en worden verkocht naast de duurdere iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. De iPhone 13 en iPhone 13 mini zijn ideaal voor mensen die niet per se professionele camera functies nodig hebben, terwijl de duurdere modellen zich onderscheiden door een veel betere camera. Wat weten we nog meer over de iPhone 13?

De 5,4-inch iPhone 13 mini is de opvolger van de iPhone 12 mini, terwijl de 6,1-inch iPhone 13 de vervanging is voor de iPhone 12. Beide nieuwe iPhone 13-modellen zijn hebben qua ontwerp weinig in overeenkomst met de iPhone 11, maar zijn bijna identiek aan de iPhone 12-modellen, met platte randen, een aluminium behuizing, een glazen achterkant en iets meer dikte dikte (7,65 mm).

Super Retina XDR-schermen

Beide nieuwe modellen zijn voorzien van Super Retina XDR-schermen die 28 procent helderder zijn. De iPhone 13 mini heeft een resolutie van 2340×1080 met 476 pixels per inch, terwijl de iPhone 13 een resolutie van 2532×1170 heeft met 460 pixels per inch. Beide iPhones hebben een maximale helderheid van 1200 nits voor HDR, samen met True Tone om de kleurtemperatuur van het scherm af te stemmen op het omgevingslicht.

Het TrueDepth-camerasysteem aan de voorzijde is geüpdatet en de Face ID-inkeping is nu kleiner en neemt minder ruimte in beslag. Net als de iPhone 12 modellen van vorig jaar hebben de iPhone 13 en 13 mini een Ceramic Shieldcover-glas dat is doordrenkt met nano-keramische kristallen voor een betere bescherming tegen vallen. IP68 water- en stofbestendigheid is inbegrepen, en de nieuwe iPhones kunnen tot 30 minuten ondergedompeld worden tot een diepte van 6 meter.

Een verbeterde A15 Bionic Chip drijft de nieuwe iPhones 13 aan en beschikt over een 6-core CPU met 2 prestatie-cores en 4 efficiëntie-cores, een 4-core GPU (één GPU-core minder dan de Pro-modellen) en een 16-core Neural Engine. Ook is er een nieuwe diagonale dual-lens camera met een 12 megapixel groothoek- en ultra groothoek camera. 

Camera laat meer licht binnen en heeft een sensor verschuiving stabilisatie

De groothoekcamera heeft een verbeterd f/1.6-diafragma dat 47 procent meer licht binnenlaat en sensor verschuivings stabilisatie, terwijl de ultra groothoek camera een verbeterd f/2.4-diafragma heeft voor betere prestaties bij weinig licht. Samen met de standaard portretmodus, nachtmodus, time-lapse en andere fotografische mogelijkheden, krijgen de iPhone 13-modellen de Cinematic Mode, een functie die rack focus gebruikt om de focus naadloos van het ene onderwerp naar het andere te verschuiven, waardoor de achtergrond kunstig wordt vervaagd.

Fotografische stijlen zijn een verbeterde soort filter dat selectief van toepassing is op een afbeelding, kleuren dempt of de levendigheid verhoogt zonder de huidtinten te beïnvloeden. Er zijn de opties Levendig, Rijk contrast, Warm en Koel, samen met instellingen voor Toon en Warmte voor aanpassing en verfijning.

Apple’s iPhone 13 en 13 mini kunnen worden ontgrendeld met het Face ID-gezichtsherkenningssysteem, dat werkt met de 12-megapixel camera aan de voorkant die Smart HDR 4, Deep Fusion, nachtmodus, filmmodus, nachtmodus-selfies en meer ondersteunt.

De iPhone 13 en 13 mini ondersteunen WiFi 6 en Bluetooth 5.0, plus een U1 Ultra Wideband-chip voor ruimtelijk inzicht. Gigabit LTE wordt ondersteund wanneer 5G niet beschikbaar is, en om de batterij te sparen bij gebruik van 5G, schakelt een Smart Data Mode terug naar een LTE-verbinding wanneer 5G-snelheden niet nodig zijn. De nieuwe iPhone 13-modellen bieden ondersteuning voor dubbele eSIM en worden standaard niet geleverd met een fysieke simkaart, maar er is nog wel steeds een nano-simkaartsleuf.

De levensduur van de batterij is aanzienlijk verbeterd dankzij grotere batterijen en de efficiëntere A15-chip. De iPhone 13 mini biedt tot 1,5 uur meer batterijduur dan de iPhone 12 mini, en de iPhone 13 biedt tot 2,5 uur langere batterijduur dan de iPhone 12.

Opslagruimte begint bij 128GB en loopt op tot 512GB aan de bovenkant. Er is een ingebouwde gyroscoop met drie assen, een versnellingsmeter, een naderingssensor, een omgevingslichtsensor en een barometer. 

0