Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Op zoek naar een stoer mannenuitje? Ga zeevissen!

Posted on

Niet zo verbroederend als lekker vissen met je maten. Misschien doe je het al regelmatig. Lekker je hengel uitgooien in het water, terwijl je gezellig met je beste vrienden het leven doorneemt onder het genot van een biertje of een flesje cola. Zijn jullie al eens gaan zeevissen? Dat is pas echt een leuk uitje. Je vist op zee vanaf een snelle boot, waardoor het vissen spannender wordt en een extra dimensie krijgt. Wie weet wat je allemaal binnenhaalt! Lees hieronder meer over zeevissen, waar je het kunt doen en wat je ervoor nodig hebt.

Zelf geen boot? Huur er dan eentje!

Voor wie geen eigen boot tot zijn beschikking heeft, zijn er ook boten te huur. Je kunt ervoor kiezen om op eigen houtje met je vrienden de zee op te gaan, maar je kunt ook een heuse zeeviscursus nemen. De bemanning van de boot legt dan stap voor stap uit hoe je de mooiste vangst binnenhaalt.

Je hoeft niet ver te reizen om te gaan zeevissen

Je kunt ervoor kiezen om te gaan zeevissen in het buitenland. Populaire bestemmingen zijn bijvoorbeeld Noorwegen en Portugal. Maar in eigen land is er ook een groot aanbod. Zo kun je een boot met bemanning huren in ons eigen Ijmuiden, maar ook de haven van Scheveningen is een echte aanrader. Deze twee bekende kustplaatsen hebben een lange geschiedenis van zeevisserij, daarom vind je hier ook veel zeevisexperts. Misschien minder voor de hand liggend, maar daarom niet minder leuk is zeevissen rond de waddeneilanden.

diepzee vissen

Je vist het lekkerst met je eigen hengeltje

Wie kiest voor een zeevisboot met bemanning, kan vaak ook visgerei huren. Toch vinden de meeste mannen het fijner om met hun eigen spullen op jacht te gaan naar zeevissen. Om te gaan zeevissen heb je een andere uitrusting nodig dan wanneer je een hengeltje uitwerpt in de lokale visvijver. Gelukkig kun je bij Hengelsport Hendriks terecht voor je complete zeevisuitrusting, van haken en lijnen tot echte waadpakken. Bij Hengelsport Hendriks kun je online bestellen, maar je kunt ook terecht bij hun winkel in Ermelo.            

0