Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Hoeveel pakken moet je in je kast hebben hangen?

Posted on

De ene man voelt zich opperbest in een mooi gekleed pak, de ander moet er niks van hebben. Maar vroeg of laat is er altijd wel een gelegenheid waarbij het verwacht wordt dat je een pak draagt. Dan is het maar handig als je een mooi pak in de kast hebt hangen. Draag je maar zelden een pak, kies dan voor een sobere kleur. Donkerblauw, donkergrijs of zwart. Dergelijke kleuren zijn geschikt voor elke gelegenheid, van bruiloft tot begrafenis. Hoeveel pakken heb je nodig als je dagelijks pakken draagt?

Mannen in pak worden aantrekkelijker gevonden 

Er is weleens onderzoek naar gedaan. Wat vinden vrouwen aantrekkelijker, mannen in casual kleding of in een kostuum? Mannen in pak blijken vaak erg aantrekkelijk gevonden te worden. Als je dat belangrijk vindt, is dat alvast een voordeeltje aan maatpakken voor mannen. Als je een pak draagt, voel je je vaak een ander mens. Meestal is dat positief, je voelt je sterker en je wordt bijna vanzelfsprekend serieuzer genomen. Misschien komt dit omdat men mannen in pakken vaak succesvoller inschat. En hoe mooier het pak, hoe succesvoller je overkomt. Belangrijk of niet, zo werkt het nou eenmaal. 

mannen in pak

Maatpakken voor mannen, een kostuum is niet genoeg 

Als je maar één pak in huis hebt en je draagt het maar eens per jaar, dan is dat voldoende. Maar zit je in zaken of moet je regelmatig op je best gekleed zijn, dan heb je minimaal drie kostuums nodig. Als je alle dagen een kostuum wilt dragen, heb je er een stuk of tien nodig. In allerlei kleuren, van donker tot licht, en ook voorzien van bijpassende stropdassen. In de zomer draag je lichte pakken, in de winter maatpakken van zwaardere stoffen. Ga er vanuit dat er vlekken op je kleding kan komen, kreukels, en de manchetten worden snel vies. Zorg daarom dat je een keur aan kostuums in hui hebt, voldoende overhemden en een aantal mooie stropdassen. Vergeet ook de schoenen en sokken niet. Een mooi kostuum komt pas goed tot zijn recht als alle details kloppen. 

Maatpak of confectie kostuums? 

Als je goed in je ‘slappe was’zit ga je uiteraard voor het maatpak. Ze zitten perfect, worden zeer mooi afgewerkt en ze gaan jaren mee. Maar je kunt ook enkele confectiepakken aanschaffen. Er zitten hele mooie bij en je ziet er al snel tiptop uit. Let bij aankoop op de stof. de ene stof kreukt snel en de andere stof kreukt niet. Mohair en wol (in het algemeen) blijft mooi glad terwijl synthetische stoffen soms te warm en plakkerig kunnen aanvoelen. Laat je dus goed informeren over de eigenschappen van gebruikte stoffen en zorg dat je een paar mooie pakken in huis hebt.

0