Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Ook in de winter kun jij je BBQ gewoon aanslingeren!

Voedsel dat op de barbecue wordt gegooid, lijkt gewoon beter te smaken, niet? Dit is dan ook de reden waarom heel wat mensen een bbq kopen. Maar veel mensen pakken hun barbecue uit in de zomer en brengen het nadien niet meer naar buiten totdat het weer warmer wordt. Gelukkig is wintergrillen niet alleen mogelijk op een gewone barbecue en gas bbq, maar kan het een leuke traktatie zijn voor als je de winterblues voelt opkomen. Er zijn echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je een winter-BBQ wilt organiseren. Om het voor jou en je genodigden veiliger, gemakkelijker en smakelijker te maken, hebben we een lijst met tips voor het grillen in de winter samengesteld.

Zorg voor extra bereidingstijd

In het koude winterweer lijkt alles langer te duren – inclusief het voorverwarmen van jouw barbecue. Zorg er dus voor dat je 15 tot 20 minuten extra bereidingstijd voorziet, want je barbecue zal langzamer voorverwarmen. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt om een ​​beschutte plek te vinden, sneeuw te ruimen, het eten klaar te maken, enz. Om tijd te besparen, kun je kleinere stukken vlees en groenten gebruiken die sneller grillen.

Zorg voor voldoende gas

Als je een gas bbq hebt die is aangesloten op je hoofdpropaantank, is het goed om alle leidingen en verbindingen te controleren. Als je een geplande levering hebt, weet je zeker dat je mogelijk geen voldoende propaan meer hebt. Wanneer je tank 30% heeft bereikt, kun je beter je leverancier bellen voor een nieuwe vulling of snel een afhaling regelen.

Kies een plek

Zoek een plek die beschut is tegen de wind, maar je barbecue nog steeds minstens 10 meter verwijderd houdt van brandbare gebouwen zoals je huis. Zodra u de perfecte plek hebt gevonden, verwijder je alle sneeuw uit de buurt van het kookgebied, de barbecue en alle sneeuw op de gastank. Maak een pad vrij van je barbecue naar je huis. Het is belangrijk om de sneeuw rond je barbecue te verwijderen, anders zal deze smelten en later bevriezen, wat een slipgevaar kan zijn. En op ijs glijden met een dienblad vol voedsel heeft mogelijk geen prettige gevolgen.

Kleed je gepast

Het is tenslotte winter, dus zorg ervoor dat je je kleedt voor het weer. Geef ook de genodigden de raad om zich lekker warm aan te kleden. Let op loshangende stukken kleding zoals sjaals en pom-poms die vlammen kunnen vatten over de barbecue. Stop je sjaal dus veilig in je jas. Vergeet ook niet dat jouw winterhandschoenen niet hittebestendig zijn! Zorg ervoor dat je handschoenen draagt ​​die geschikt zijn om te grillen, zodat je jezelf niet verbrandt. Om je genodigden warm te houden kun je extra dekens voorzien of een terrasverwarmer plaatsen. Heb je een open haard buiten dan kun je deze voor de warmte en gezelligheid ook laten branden.

Sluit het deksel

Tijdens de zomer en de warmere maanden houdt je barbecue de warmte veel beter vast. In de winter zorgt de koude temperatuur en wind er echter voor dat je barbecue niet alleen meer tijd nodig heeft om op te warmen en te grillen, maar dat deze ook elke keer dat je hem opent veel warmte verliest. Om deze reden is het het beste om het deksel zoveel mogelijk gesloten te houden. Je kunt een timer gebruiken om te voorkomen dat je je eten te vaak controleert. Het is ook een goed idee om een ​​vleesthermometer te gebruiken om ervoor te zorgen dat je vlees volledig gaar is, omdat het langer duurt om te grillen in koudere temperaturen. Heb je geen barbecue met deksel dan kun je beter je geld investeren in een nieuwe bbq kopen.

Kies gepaste gerechten

In de zomer zijn onze voorkeuren voor voedsel op de barbecue anders. Winter-barbecuen is geslaagd als je naast het vlees ook groenten gaat grillen of kaas op de bbq gooit. Als je nog nooit kaas van de bbq hebt gegeten, dan is het nu het moment. Er gaat niks boven een glas gluhwein en warme kaas van de bbq.

Veiligheidstips

Hieronder voegen we nog enkele wintergrill-veiligheidstips toe om ervoor te zorgen dat je het beste uit je winter-BBQ haalt.

  • Inspecteer je barbecue, leidingen en tank op schade of slijtage die een veiligheidsprobleem kunnen vormen
  • Vergeet niet dat het eerder donker wordt, dus plan eerder op de dag te starten met grillen of verlicht je barbecue zodat je niet in het donker staat
  • Plaats je barbecue nooit in een afgesloten ruimte zoals een garage of schuur, maar plaats hem op een goed geventileerde plaats buiten

Een winter-BBQ kan echt een geweldige manier zijn om uit een winterse somberheid te ontsnappen totdat het warmere weer terugkomt. Wees dus niet bang om deze winter de vleestang boven te halen en een schort en lange onderbroek aan te trekken!

0