Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wat weet je over de e-sigaret?

Als je wilt stoppen met roken maar je vindt dat lastig, dan kun je proberen eerst over te stappen naar een e sigaret. Een e sigaret heeft een aantal prettige voordelen boven het roken van tabaksrook.  Zo is een e sigaret minder schadelijk voor de gezondheid en ook vriendelijker voor je portemonnee. Hieronder geven we je wat meer informatie over de e sigaret.

Minder schadelijk alternatief voor roken

Er zijn verschillende redenen om als verstokte roker dus eerst te kiezen voor een elektrische sigaret als men besluit te stoppen met roken. Verreweg het grootste voordeel van dit product is dat je kiest voor een minder schadelijk alternatief voor roken. Een normale sigaret bevat namelijk tabak en nicotine, hetgeen zeer schadelijk is voor de gezondheid. Zo verhoogt het bijvoorbeeld de risico’s op hart- en vaatziekten. Bij een e sigaret rook je geen tabak en heb je de keuze of en hoeveel nicotine je wilt toevoegen. Je inhaleert dus geen rook maar damp. Een e sigaret is ook minder storend voor mensen om je heen; ze hebben geen last meer van nare luchtjes en ook heb jij nooit meer last van een vieze rooklucht om je heen. 

Welke type e sigaretten zijn er?

E sigaretten zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Zo heb je exemplaren voor ervaren gebruikers, maar ook voor beginners. Sommige e sigaretten zijn vrij groot, terwijl je andere makkelijk kunt meenemen in je tas of jas. De vraag is natuurlijk hoe je de beste e sigaret kiest. De juiste informatie en kwaliteitsproducten spelen daarbij een belangrijke rol.
Type e sigaretten zijn:
– Wegwerp e sigaretten, deze gooi je na gebruik weg.
– Pod e sigaret, dit is het kleinste type en past makkelijk in je zak
– E sigaret starters set, handig als je begint met dampen
– Sub Ohm e sigaret, deze lijkt op een waterpijp door de grote dampwolken

Een e sigaret en e liquid

Als je besluit te starten met een e sigaret is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat je moet hebben, dus ook de keuze van de e liquid. Dit is de vloeistof die je in de e sigaret doet en de damp produceert. Het beste is om te kiezen voor een e liquid met weinig tot geen nicotine. Je kunt de hoeveelheid nicotine ook afbouwen.
De e liquid is te krijgen in 2 varianten: PG en VG. Bij PG is de damp wat scherper en de vloeistof lijkt meer op water. De VG voelt wat zachter in de keel en lijkt meer op stroop. Deze produceert dan ook grotere dampwolken.

Kies voor een webwinkel met een keurmerk

Het aanbod aan e-sigaretten op het wereldwijde web is tegenwoordig erg groot. Niet elke verkoper van de e sigaret, e-liquids of vaporizers is echter even betrouwbaar. Let er daarom goed op dat de webwinkel een Thuiswinkel keurmerk heeft. Bij een gecertificeerde webwinkel heb je meer zekerheid dat je e-sigaretten van goede kwaliteit koopt.
Dus als je van plan bent om te stoppen met roken en het kost je veel moeite, dan is een e sigaret misschien net het juiste steuntje in je rug.

1