Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Online scheiden in tijden van Corona

Posted on

Het zijn geen gemakkelijke tijden. De lockdowns om het coronavirus te bestrijden zijn een noodzakelijk kwaad, maar het brengt ook zeker de nodige spanningen met zich mee. Geen school meer, dus kinderen 24 uur per dag in huis. Geen werk meer of thuiswerken, dus beide ouders de klok rond bij elkaar. Dat het niet altijd helemaal goed wil gaan is dan ook heel begrijpelijk. 

Je bent weg van je gebruikelijke routine en van het een op ander moment ben je ineens 24 uur per dag,  zeven dagen per week in huis. De ons opgelegde lockdown is plotseling een nieuw normaal geworden met alle gevolgen van dien. Dat het dan ineens niet meer zo soepel loopt met je partner zal meerdere personen bekend voorkomen.

Korte lontjes

De irritatiegrens wordt eerder bereikt en het lontje wordt steeds korter, hetgeen steeds meer conflicten met zich mee brengt. Conversaties die al snel veranderen in woordenwisselingen en zich binnen no time ontwikkelen tot een slaande ruzie, de sfeer in huis ondraagbaar makend, zowel voor jou als de rest van je gezin. 

Mocht de grens echt bereikt worden en je ziet niet langer een oplossing om de toekomst met je partner te delen, dan is er soms geen andere mogelijkheid dan uit elkaar te gaan en een scheiding aan te vragen. Met een steeds digitaler leven en de invloed van internet in ons dagelijks bestaan is het tegenwoordig ook mogelijk om een scheiding online aan te vragen. 

Hoe werkt een online scheiding precies?

Sowieso kun je op het internet genoeg informatie vinden als je er over nadenkt om te gaan scheiden. Het is en blijft geen gemakkelijk proces, maar Online scheiden biedt de mogelijkheid om veel zaken online te regelen. U kunt uw scheiding online aanvragen en via de mail ontvang je binnen 24 uur een bevestiging met alle persoonlijke gegevens die nodig zijn om de procedure te beginnen. 

Zodra alle gegevens zijn ontvangen, wordt er contact met je opgenomen door de mediator die aan je zaak is toegekend. Dit gebeurt ook online, door middel van bijvoorbeeld Zoom of Skype. Samen met de mediator kun je jouw wensen met betrekking tot inboedel, financiën en een ouderschapsplan bespreken. Wanneer je samen met je partner een akkoord hebt bereikt, dan volgt daarna een afspraak met een advocaat in de buurt om de benodigde papieren te tekenen en de echtscheiding officieel te maken.

Hoe zit het als je kinderen hebt?

Als je kinderen hebt komen er behoorlijk wat meer zaken bij kijken dan zonder kinderen. Er moeten flink wat meer afspraken en papierwerk geregeld worden. Zo moet er volgens de wet een omgangsregeling en een ouderschapsplan worden opgezet. Het is daarbij belangrijk dat de relatie met uw partner goed blijft, want het welzijn van de kinderen is natuurlijk het belangrijkst. 

Geen echtscheiding maar een vechtscheiding

Als de situatie thuis uit de hand loopt, de borden door de kamer vliegen, je niet meer samen slaapt en de net gedane afwas woedend op de grond terecht kwam, dan is de kans groot dat je eerder in een vecht- dan in een echtscheiding terecht komt. Dan is het lastig om via mediation een succesvolle scheiding te kunnen regelen en ben je beter af met een advocaat. Ben je er echter van bewust dat als jullie lijnrecht tegenover elkaar komen te staan, de kosten voor een scheiding behoorlijk kunnen oplopen. Als je een vechtscheiding kunt voorkomen, dan is dat natuurlijk het beste.

Wat kost online scheiden?

De kosten om je echtscheiding online te regelen zijn afhankelijk van je financiële situatie. Is je individuele inkomen van het afgelopen jaar lager of gelijk aan 38.000 euro (met minderjarige kinderen) of 26.500 euro zonder kinderen en minder dan 14.499 euro aan vermogen, dan betaalt u alleen de griffiekosten bij de rechtbank. Als je inkomen hoger is, dan zijn er andere aanbiedingen beschikbaar. 

De voordelen van online scheiden via Gratisscheiden.nl

Naast een goede service zijn er genoeg redenen om te kijken naar de mogelijkheden om online een scheiding aan te vragen. Zo zijn al je persoonlijke gegevens beschermd en verloopt alle communicatie via een beveiligde verbinding. Ook zijn alle mediators gekwalificeerd via de Mediatorsfederatie kwaliteitsregister Nederland. Daarnaast is de hele procedure gesubsidieerd, waardoor de kosten laag blijven. De persoonlijke service is natuurlijk een plus en vanwege de eenvoudige online registratie kan de echtscheiding tussen twee en veertien weken geregeld worden. 

0