Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Naar de garage of zelf repareren?

Natuurlijk wil elke man dat zijn auto goed wordt onderhouden. omdat die dan beter rijdt en presteert. Je voelt je veiliger op de weg en goed onderhoud zorgt ook vaak voor geringere schade bij eventuele mankementen.

Om fijn en veilig te blijven rijden, zullen er af en toe onderdelen van de auto vervangen moeten worden en iedereen weet hoe duur een bezoekje aan de garage kan zijn. Een mooie besparing zou dus ‚zelf doen’ kunnen zijn.

Met internet kom je heel ver bij het repareren van jouw auto!

Tegenwoordig is uiteraard zo’n beetje alle informatie over autoreparaties op het internet te vinden en goedkope auto onderdelen online zijn ook zo gevonden. 

Een mooie auto hoeft niet per se heel veel te kosten, het zijn vaak de bijkomende uitgaven die het rijden zo duur maken. Velen van ons zijn het gewend geraakt om bij een piepje of een brandend dashboard lampje direct richting garage te sturen, om daar met een kloppend hart te wachten op de uitslag. Hiermee is uiteraard niet gezegd dat die garages je willen benadelen, maar manuren kosten nu eenmaal veel. 

Als je de stap zet om eerst eens zelf te onderzoeken wat er mis is, ontdek je dat veel problemen zelf opgelost kunnen worden. Er verschijnen dagelijks nieuwe instructievideo’s op youtube, van elke denkbare reparatie, aan welke auto dan ook. Daarnaast is veel van die informatie ook voorhanden vanuit dealers en merken zelf.

Vaak kun je na wat speurwerk al snel zien hoe een onderdeel vervangen dient te worden, en waar je goedkoop onderdelen kunt vinden. Het ligt natuurlijk aan je kundigheid en gereedschap, maar veel vervangingen zijn prima zelf te doen. 

Zelf doen of laten doen?

Omdat sommige reparaties nu eenmaal door een professioneel iemand gedaan moeten worden, moet je een goede afweging maken. Ben je in staat om het auto onderdeel zelf te vervangen? Is het veel goedkoper om het onderdeel zelf te kopen? Heb je de tijd om zoiets aan te pakken?

Het liefst willen we natuurlijk een snelle, goedkope reparatie die ons niet veel tijd heeft gekost, maar vaak moet je of geld, of tijd, of kwaliteit opofferen. Kwaliteit kost namelijk niet alleen geld, maar ook tijd… en soms veel tijd.

Je zult dan ook zelf moeten inschatten of je auto naar de garage moet, of dat je een oude broek gaat aantrekken, maar als je nu weer eens iets hoort haperen of ziet opflitsen en je weet dat het mis is, check dan eerst eens wat de gewenste auto onderdelen online kosten en maak een juiste inschatting van je kunne… of van die van je vrienden.

0