Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

5 tips voor een optimale beveiliging van je huis

Posted on

Inbraak is een vervelende gebeurtenis, die veel impact heeft op degene die het overkomt. Terwijl je spullen vaak wel vergoed worden, blijf je zitten met een erg onveilig gevoel. Zoals altijd geldt: voorkomen is beter dan genezen. En dat doe je met deze vijf tips!

5. Zet de inbreker in het zonnetje

Een sterke lamp bij de deur monteren is de perfecte manier om jouw huis veilig te doen. Inbrekers houden, net als vleermuizen en kakkerlakken, absoluut niet van licht. Lampen met infraroodsensoren schieten automatisch aan als er iemand voor de deur staat. Als je kiest voor een lamp met een beetje leuk wattage, kan een inbreker een mooi bruin tintje krijgen als hij lang genoeg voor je deur blijft rondhangen.

4. Hou een mechanisch oogje in het zeil

Combineer een buitenlamp met een beveiligingscamera die duidelijk te zien is, en de meeste dieven lopen een blokje om. Een beveiligingscamera is trouwens betaalbaarder dan ooit. Je kan voor een zacht prijsje verschillende soorten kopen (dome camera’s, bullet camera’s en IR-camera’s). Ook een geluidsalarm en een glasbreukmelder kan je aan het systeem koppelen. Monteer een combinatie van deze apparaatjes, en elke inbreker in spé maakt vloekend rechtsomkeert.

3. Barricadeer je deur

Hoe komen inbrekers een huis binnen? Het antwoord is: meestal gewoon, heel saai, via de voordeur. Want ze kennen alle truukjes om een dichte deur toch open te krijgen. Jij kan maatregelen te nemen om je deur nóg dichter te krijgen dan hij al is. Een veiligheidsslot kopen is een goede manier om te zorgen dat de deur niet geforceerd wordt met een boor of hamer. Als je een veiligheidsslot kopen gaat, kies dan een model van een betrouwbaar merk. Een inbraakstrip voorkomt dat ongewenste gasten de deur openen met een dun stukje plastic. En dievenklauwen zorgen dat de deur zelfs dicht blijft als je voordeur niet (meer) op slot zit!

2. Wees slimmer dan de dief

Niks is zo bevredigend als inbrekers om de tuin te leiden. De makkelijkste manier om dat te doen, is door je huis er uit te laten zien alsof er mensen thuis zijn. Ook op vakantie. Een tijdsschakelaar is daarbij een heel handig stukje gereedschap. Die laat op gezette tijden het licht aan en uit gaan in verschillende kamer. Sluit er een geluidsbron op aan en je kan zelfs zorgen dat er achtergrondgeluid in je woning te horen is! Ook leuk: vraag degene die op je kamerplanten past. Geen inbreker die de gok gaat nemen en tóch probeert binnen te komen.

1. Word vrienden met je buren

Hoe goed ben jij met je buren? Want de allerbeste beveiliging tegen inbrekers is een hecht clubje mensen die elkaars huizen in de gaten houden. Van achter de vitrage vandaan, maar ook in een groepsapp. Ga dus eens polsen of jouw buren daar interesse in hebben. Een goeie gelegenheid om live beveiliging te regelen – en wie weet nieuwe vrienden en een gezellige groep bekenden om je heen.

0