Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Lekker werken in de tuin? Je vindt alles wat je nodig hebt bij de groothandel!

Met de lente en zomer op komst wordt het tijd om de tuin weer eens aan te pakken. Je wilt tenslotte wel binnenkort weer lekker buiten kunnen barbecueën en biertjes kunnen drinken in de zon. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het zomerklaar maken van je tuin? Hieronder vind je het ultieme stappenplan.

Bekijk wat er moet gebeuren

Voordat je in de tuin kunt beginnen is het slim om een planning te maken. Wat moet er gebeuren en wat wil je graag anders? Doe eventueel inspiratie op in een tuincentrum en bedenk wanneer je wat gaat doen. Is het te veel werk voor jou alleen of vind je alleen in de tuin werken wat saai? Misschien kun je een goede vriend strikken om je te helpen. En natuurlijk wordt hij als dank als eerste uitgenodigd voor de barbecue zodra de tuin af is.

Inkopen doen

Lekker werken in de tuin kan pas nadat je inkopen hebt gedaan. Gelukkig hoef je hiervoor niet eindeloos allerlei tuincentra te bezoeken, maar kun je je benodigdheden ook vinden bij de groothandel, tenminste als je een KVK-nummer hebt. Buma is een voorbeeld van een groothandel voor de groen, grond en infrasector. Met als extra voordeel dat je alles gemakkelijk en snel online kunt aanschaffen in hun uitgebreide webwinkel. Zo bespaar je tijd, en kun je snel weer aan de slag in je tuin.

Schoonmaken

Na het plannen en inkopen doen komt het schoonmaken van je tuin. Verwijder onkruid en bladeren, snoei de boel netjes, schrob de terrastegels en maak ook de tuinset alvast schoon. Dit is misschien niet het leukste klusje, maar onder het genot van luide muziek en een aantal koude drankjes sla jij je er wel doorheen.

Het echte werk

Nu alles schoon is, is het tijd voor het echte werk! Trek die oude kleren en tuinhandschoenen dus nog maar een keertje aan en maak je klaar om te zaaien, plantjes in de aarde te zetten en eventueel nieuwe stukken aan te leggen. Graszaden koop je bij BUMA handel. Zodra dit klaar is kun je eventueel beginnen met het (opnieuw) inrichten van je tuin en de boel gezellig te maken. Mocht dit niet helemaal jouw ding zijn, laat het inrichten dan gerust over aan je vrouw of moeder over en leun zelf achterover op je heerlijk schone tuinset.

0