Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Lekker spontaan een stedentrip boeken, hoe pak je dat aan?

Posted on

Je hebt een lang weekend voor de boeg en je wil er even lekker tussenuit. Een stedentrip naar een bruisende Europese bestemming lijkt je wel wat, want je weet zeker dat daar genoeg te beleven valt en straks bij thuiskomst lijkt het alsof je drie weken bent weggeweest in plaats van drie dagen. Klinkt jaloersmakend! In de praktijk is het echter niet altijd zo makkelijk om spontaan een stedentrip te boeken met vertrek op korte termijn. Vliegtickets voor de komende week zijn soms ontzettend duur en de leukste hotels zijn al volgeboekt. Je kunt natuurlijk de auto pakken, maar dan wordt het waarschijnlijk wéér Parijs. Ook geen straf, maar er is altijd meer mogelijk! Kijk bijvoorbeeld eens naar alle last minutes van Transavia. Als je een beetje flexibel bent met de bestemmingslocatie, datum en tijd van vertrek en de vertreklocatie, dan vind je al snel voor mooie prijzen mooie mogelijkheden. Hieronder nog enkele tips

De sleutel tot een geslaagde last minute: flexibiliteit

We waarschuwen je alvast maar even: er is soms een beetje flexibiliteit vereist wanneer je last minute op reis wil. Dat hippe designhotel heeft misschien geen kamer meer vrij, waardoor je op zoek moet naar een alternatief. Maak je om de accommodatie echter niet al te druk, want in de grote Europese steden is er zo veel aanbod dat je altijd wel een geschikte slaapplaats binnen je budget vindt. Grote aanbieders zoals Booking.com hebben vaak aanbiedingen, ook last minute, zodat je echt niet altijd de hoofdprijs betaalt. Het aanbod is dan natuurlijk wel beperkter, waardoor je soms enkele concessies moet doen. Zorg er in ieder geval voor dat je een ho(s)tel of appartement kiest dat schoon is en een redelijk centrale ligging heeft.

Boek vandaag, vlieg morgen

Het is verstandig om eerst een geschikte vlucht te vinden voordat je een accommodatie boekt. Het kan last minute namelijk behoorlijk lastig en vooral duur zijn om tickets naar een specifieke bestemming te vinden. Gelukkig zijn er vliegtuigmaatschappijen die ook op het allerlaatste moment nog stoelen tegen betaalbare prijzen aanbieden. Kijk bijvoorbeeld eens tussen alle last minutes van Transavia. Met een beetje mazzel boek je hier voor een paar tientjes een ticket naar steden als Berlijn of Rome. Ook hierbij geldt: wees flexibel. Misschien is de vlucht van Amsterdam naar Barcelona van aankomend weekend peperduur, maar zijn tickets vanaf Rotterdam of Eindhoven veel aantrekkelijker geprijsd.

Laat je verrassen

Gelukt om een last minute reisje te boeken? Dat wordt extra genieten! Maak je vooral geen zorgen als je geen tijd meer hebt gehad om een programma te maken voor je stedentrip, want jij weet als geen ander dat spontane ideeën en ontdekkingen het allerleukst zijn!

0