Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Beste VPN kiezen

Posted on

Het internet is een gevaarlijke plek waar mensen, bedrijven, hackers en kwade geesten van jouw ex-en ronddwalen met als doel jouw gegevens te bemachtigen. Met al deze dreigende en vaak ook onzichtbare gevaren is het verbazingwekkend dat we tegenwoordig 24/7 online zijn. Hoog tijd om jouw surfgedrag te beveiligen met een Virtual Private Network, en wij helpen je met de beste VPN kiezen!

Wat is een VPN?

Het internet hangt aan elkaar van cookies, IP tracking, targeted ads en andere code die zoveel mogelijk informatie van je willen verzamelen. Soms om jou die advertentie van een glimmende nieuwe auto te laten zien, of om te bepalen of je niet stiekem met jouw Nederlandse Netflix account het Amerikaanse aanbod wilt kijken…zonder Nederlandse ondertitels! Met jouw surfgedrag is het ook best mogelijk dat je banners voor escort services krijgt of “groeipillen”, en daar zit je niet op te wachten wanneer jouw date tijdens een romantisch uitje op je scherm meekijkt.

VPN staat voor Virtual Private Network, dit is een dienst waarmee jouw internetverbinding anoniem wordt gemaakt door het IP-adres en locatie softwarematig te veranderen. Zo lijkt het voor Netflix alsof je in Amerika (Verenigde Staten) bent terwijl je eigenlijk in America (Limburg) op de bank zit. Er zijn veel sites die bezoekers vanuit verschillende locaties blokkeren, minder aanbod bieden aan betalende gebruikers of azen op jouw persoonlijke data. Wanneer je wereldwijd films en series wilt kijken, bestanden wilt downloaden en anoniem wilt surfen kun je eigenlijk niet meer zonder goede VPN.

Wat is de beste VPN?

De beste VPN is de software met de functies die jij nodig hebt, en jou het resultaat biedt waar je naar op zoek bent. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar er zijn best veel verschillen tussen de aanbieders. Voor sommige mensen is een gratis VPN al voldoende, voor serieuze gebruikers is een betaald Virtual Private Network aan te bevelen.

Zo kun je de beste VPN kiezen

Hier zijn alvast een aantal kenmerken van verschillende aanbieders die van invloed kunnen zijn op de functionaliteit en kwaliteit van de service:

  • Aantal servers: Meer is in principe beter. Hoewel kwaliteit boven kwantiteit gaat is het aantal servers zeker een goede graadmeter.
  • Aantal locaties: Als je naar content in Amerika wilt kijken heb je een VPN nodig met een server in Amerika. Voor extra snelheid kan een server in de buurt handig zijn. Ook hier is meer meestal ook beter.
  • Aantal gelijktijdige verbindingen: Met name voor heavy users kan het aantal verbindingen tegelijkertijd veel verschil maken voor de ervaring die je hebt.
  • Stabiele verbinding: Je hebt niet veel aan een VPN als de verbinding steeds wegvalt, let daarom op de uptime van de servers.
  • Besturingssysteem: Sommige diensten werken alleen op Windows, andere hebben specifieke apps voor Apple en Android, of TV kastjes als Apple TV en Chromecast. Handig voor video!
  • Security: Naast websites ongefilterd bezoeken moet jouw persoonlijke informatie uiteraard wel goed versleuteld zijn.
  • Kosten: Vaak kun je gratis proefdraaien, of de VPN gratis gebruiken met beperkte features. Voor dagelijks gebruik kun je meestal beter een betaalde dienst nemen.

Vergelijk eerst de verschillende aanbieders en kijk verder dan het prijskaartje. Met een goede VPN is het internet geen mijnenveld meer maar een snelweg zonder beperkingen.

0