Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Investeer in jezelf en maak meer mogelijk!

Posted on

Veel mensen hebben sterk het idee dat zij meer kunnen dan zij op dit moment doen. Herken jij jezelf in dit beeld? Je dagelijkse werk daagt je eigenlijk niet meer uit, maar je blijft zitten waar je zit omdat het zekerheid biedt? Vraag je je regelmatig af of er niet meer kan zijn dan je op dit moment doet? Dan is dit een uitgelezen moment om in jezelf te investeren. Hieronder vind je drie tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Een taalcursus volgen voor een bredere horizon

Een taalcursus is een geweldige manier om jezelf mentaal uit te dagen. Frans, Spaans, Italiaans of misschien zelf Russisch. Het leren van een nieuwe taal zorgt voor een bredere horizon. Het maakt een vakantie in het buitenland een stuk interessanter, je kunt ineens over de grens daten en het biedt nog een optie die steeds interessanter wordt. Wanneer je een andere taal vloeiend spreekt en schrijft, heb je de mogelijkheid om eens buiten Nederland op zoek te gaan naar werk. Gewoon een jaar of langer aan het werk in een compleet ander land. Dan investeer je écht in je persoonlijke ontwikkeling.

Opleidingen volgen die je interessant vindt

Wil je letterlijk meer kunnen? Dan moet je beginnen met het vergaren van kennis. Door opleidingen te volgen wordt je cv breder en kun je je ergens in vastbijten. Maar kies dan wel een opleiding die je interessant vindt: de kans op succesvolle afronding wordt dan namelijk een stuk groter. Vind je de menselijke geest interessant en wil je weten waarom we doen wat we doen? Kijk dan eens naar een opleiding psychologie. Vraag je je af hoe de wereldeconomie werkt en wat de gevolgen zijn van de handelingen van Trump? Dan past een opleiding macro-economie meer bij je.

Zoek een hobby

De laatste tip die we je willen geven op het gebied van investeren in jezelf is het zoeken van een hobby. Houtbewerking, puzzelen, sleutelen aan oude auto’s of het smeden van messen in je eigen schuur. Het zijn voorbeelden van hobby’s waar je heerlijk mee aan de gang kunt gaan en waarbij je steeds nieuwe dingen moet leren om je doelstellingen te behalen. Het is een manier van ontspannen waarbij je tegelijkertijd investeert in jezelf. Ook hier geldt uiteraard dat je vooral een hobby moet kiezen die je écht interessant vindt, omdat je hier vaak veel meer motivatie voor vindt dan iets wat je alleen voor het geld doet bijvoorbeeld.

0