Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Mannen cocktails

Posted on

Cocktails voor mannen

Als je het over cocktails hebt denk je meteen aan de veelkleurige en vooral zoete drankjes voor vrouwen. Het type dat pas compleet is met een laagje suiker rond de rand en een parasol erin geplant. Niet bepaald echte mannen cocktails en een ramp voor jouw stoer imago. Nochtans bestaan stoere cocktails ook en hoef je tijdens een avondje uit het heus niet te houden op de traditionele Seks on the beach.

Het verschil tussen mannen en vrouwen cocktails

Cocktails voor mannen zijn in de eerste plaats een stukje sterker van smaak en minder fruitig dan de zoete brei waar vrouwen dol op schijnen te zijn. De alcohol proeft sterker door, de smaak is minder zoet en klassieke dranken zoals wodka, whisky en gin voeren de boventoon. Niet te veel opsmuk erbij en gewoon genieten van de complexe smaken van echte klassiekers.

Een paar echte mannen cocktails

De Old Fashioned
Als je het hebt over stoere cocktails kan de Old Fashioned niet ontbreken. Niet toevallig is dit de cocktail die legendarische tv-figuren als Don Draper standaard in de hand hebben. Een scheutje bourbon, wat suikersiroop, ijsblokjes, een paar druppels Angostura bitter en een schijfje citroen. Meer heb je niet nodig voor dit toonbeeld der mannelijkheid en zijn kruidige en complexe smaak. Geniet ervan!

Tom Collins
Is gin echt iets voor jou , maar de gin-tonic toch net iets te vrouwelijk? Probeer dan eens de Tom Collins die een zoetzure twist aan de gin-tonic geeft. Geknipt voor een warme dag en meer dan Gin, bruiswater, suikersiroop en citroensap heb je er niet voor nodig.

Vodka Martini
James Bond maakte van de Martini een legendarisch drankje met de al even legendarische catchphrase “shaken, not stirred”. De vodka Martini is voor mannen die een stoere cocktail naar waarde schatten en niet bang zijn van een uitdaging. Meer dan vodka, martini, een ijsblokje en een olijf heb je niet nodig. Deze droge cocktail is een stevig baasje dus let er wel mee op!

mannen cocktail

De Mai Tai
De Mai Tai is de mannelijke versie van de zoete cocktail en is afkomstig uit Tahiti. In de meeste bars en clubs ga je overigens een minder sterke variant van het echte recept aan de lippen krijgen. De originele versie? Die giet witte en bruine rum bijeen, overgiet het met Orange Curaçao en maakt het af met wat limoensap en suikersiroop. Exotisch, best zoet en een echte stoere cocktail met een stevige kick. Zoals het hoort dus.

0