Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Hier moet je rekening mee houden bij het zetten van je eerste tatoeage

Je eerste tatoeage laten zetten, kan je opzadelen met gemengde gevoelens. Je voelt je ongetwijfeld opgewonden, blij en ongeduldig, maar tegelijkertijd ook nerveus. Laat ons je helpen met je gerust te stellen met onze tips voor tattoo! Op die manier kan je er zeker van zijn dat je je eerste tattoo-ervaring soepel zal verlopen.

Je eerste tatoeage laten zetten

Het krijgen van je eerste tattoo kan intimiderend zijn. Vooral als je net 18 bent geworden en al jaren aan het wachten bent. De opwinding van het uitzoeken van een tatoeage kan echter verstoord worden doordat je je zorgen begint te maken over de veiligheidsrisico’s. Er kunnen immers een aantal zaken mis gaan bij het zetten van een tatoeage. Maar als je met een artiest werkt die je het gewenste stuk kan geven en weet hoe je je moet beschermen tegen een infectie of een slecht genezingsproces, heb je de sleutel gevonden die er uiteindelijk voor zal zorgen dat je eerste tatoeage niet je laatste is. Het is dus belangrijk dat je goed overweegt in welke studio en door wie je je tattoo laat zetten. Je kunt bijvoorbeeld eerst een kijkje gaan nemen, voordat je een afspraak vastlegt.

Doet een eerste tattoo pijn?

Als je in de zoekbalk van Google ‘eerste tattoo’ typt en vervolgens de letter ‘p’, is een van de eerste suggesties: eerste tattoo pijn. Blijkbaar is dat een van de grootste dingen dat mensen die een eerste tatoeage willen laten zetten, bezighoudt. Het is ook begrijpelijk. Voordat je je allereerste stuk permanente kunst in je huid laat etsen, wil je uiteraard precies weten hoe het zal aanvoelen. Voor velen lijkt het zelfs nog belangrijker dan wat het gaat kosten, of zelfs hoe het eruit zal zien nadat alles is gedaan. Maar de waarheid is dat pijn nogal subjectief is, omdat we allemaal verschillende niveaus van tolerantie hebben en onze zenuwen anders in kaart kunnen worden gebracht. De pijn voel je enkel tijdens het proces en kun je het best vergelijken met een kat die je constant krabt met hete nagels.

eerste tattoo pijn

Tips voor tattoo

  • Een tatoeage is voor altijd, neem dus je tijd en doe onderzoek.
  • Zoek een ontwerp waarmee je verbinding maakt.
  • Het perfecte ontwerp is er een dat volledig past bij wie je bent.
  • Neem contact op met de artiest van je keuze om het ontwerp te laten zien.

Tattoo nazorg tips

Je hebt geïnvesteerd in een prachtig werk van body art. Tattoo nazorg tips zijn belangrijk om het ontwerp zo snel en pijnloos mogelijk te laten genezen.

  • Na 3 uur: verwijder voorzichtig het huishoudfolie en was je tatoeage met warm water. Gebruik geen zeep!
  • Dag 2: was je tatoeage tweemaal per dag met antibacteriële zeep en breng de balsem aan die je meekreeg.
  • Blijf uit de zon en ga niet zwemmen!

 Naar boven

0