Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Kun jij wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken? Deze tips helpen je op weg

Hoe krijg ik zelfvertrouwen? Deze vraag houdt vele mannen bezig. Een grote dosis zelfvertrouwen is super. Maar het is niet altijd even makkelijk om zelfvertrouwen te hebben. Dit merk je bijvoorbeeld als je een presentatie moet geven voor een groot publiek of als je ‘spontaan’ naar een vrouw wilt toe stappen om te zeggen hoe leuk ze wel is. Anderzijds: geen nood, het is aan te leren. Met een paar makkelijke kunstgrepen kun jij je zelfvertrouwen vergroten. Wij geven jou hier alvast een aantal tips. Het zijn niet de enige, maar ze helpen jou gegarandeerd op weg.

1. Hou van jezelf

Bevestig je positieve kanten. Ga elke ochtend voor de spiegel staan, kijk jezelf in de ogen en zeg krachtig tegen jezelf ‘ik ben de beste’. In het begin doet het raar aan, maar na een tijd geloof je er meer en meer in. Zelfvertrouwen vergroten begint bij je eigen capaciteiten uit te vergroten.

2. Je make-over

Wil je meer zelfvertrouwen uitstralen? Neem dan ook je uiterlijk onder de loep. Wat kan er beter en hoe krijg ik zelfvertrouwen? Als je een vriend hebt waar jij naar opkijkt, vraag hem dan eens om een make-over van jou te doen. Bezoek bijvoorbeeld een barbier, een kledingzaak, een schoenenwinkel en een parfumzaak en laat je door hem pimpen. Als jij uiteindelijk tevreden bent met je nieuwe look, hou deze look dan voor een langere periode aan.

meer zelfvertrouwen uitstralen

3. Trek je niks aan van de anderen

Hou zo weinig mogelijk rekening met de mening van de anderen, tenzij het familie of goeie vrienden zijn die het goed met je menen. Voel jij je goed in een roze hemd met een super opvallende das? Gewoon doen! Het enige dat telt is dat jij je prima voelt.

4. Experimenteer in een veilige omgeving

Wil je eens iets nieuws uitproberen maar durf je niet goed? Je kunt meer zelfvertrouwen uitstralen als je je ‘veilig voelt’. Stel: je durft bijvoorbeeld iemand niet goed in de ogen te kijken. Probeer dit eerst bij vrienden of familie en maak er een spelletje van. Als het lukt, stap je de ‘echte’ wereld in.

5. Blijf altijd jezelf

Blijf in alle omstandigheden jezelf. Ook al heb je een andere look of ga je trucjes toepassen, wees altijd trouw aan jezelf. Anders hou je je pogingen tot meer zelfvertrouwen krijgen niet lang uit.

0