Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Het vinden van een hypotheek voor je droomwoning doe je zo

Posted on

De lange zoektocht naar een huis komt eindelijk aan zijn einde als je de bezichtiging hebt gehad van je droomhuis. Maar nu begint het financiële stuk van het kopen van een huis, maar wat komt er nog allemaal bij kijken voordat je de sleutel krijgt van je droomhuis? Dat gaan we je uitleggen in dit artikel. 

Aanvraag

Voor het aanvragen van een hypotheek zijn er een paar dingen die gedaan moeten worden. De hoogte van de hypotheek ligt aan het inkomen dat je hebt en de waarde van je huis. Om de waarde van je huis te bepalen, moet er een taxateur langskomen. Een taxateur is een onafhankelijke partij en bekijkt de woning om de waarde te bepalen. Hierbij maakt diegene ook een taxatierapport op met hierin niet alleen de waarde, maar ook de status van het huis, kadastrale gegevens en energiezuinigheid van het huis. In principe kan je hypotheek niet hoger zijn dan de waarde van het huis, uitzonderingen hierop zijn wanneer je duurzame investeringen in het huis aanlegt. Voor meer informatie hierover raden we aan op een kijkje te nemen op Frits.  

Handtekening 

Voordat de handtekening op het koopcontract wordt gezet, kan je nog voor kiezen om ook nog een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Dit is niet verplicht voor de koper om dit te doen. Deze bouwkundige keuring wordt net zoals een taxatie door een onafhankelijk partij gedaan. Niet alleen wordt er naar de staat van de woning gekeken, maar ook naar de bijkomende kosten om het huis weer in goede staat te maken. Doordat de bouwkundige keuring voor het contract wordt gedaan, kan er een clausule in het koopcontract worden opgenomen en kunnen er afspraken met verkopers worden gemaakt. Hiermee voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan wanneer je de woning hebt gekocht. 

Verhuizing 

Na het tekenen van het contract komt de volgende fase aan en dat is van de verhuizing. Naast het inpakken van dozen, zijn er ook financiële aspecten die je moet regelen, zoals een inboedelverzekering. Ook moet je je verhuizing doorgeven aan de gemeente, maar ook afgesloten abonnementen zoals van je TV en gas en elektra moeten afgesloten of veranderd worden. 

Voor het aanvragen van een hypotheek zijn er paar dingen waar je rekening mee moet houden en dingen die je moet regelen voordat je het koopcontract kan tekenen. Ook de abonnementen moeten afgesloten of aangepast worden. 

0