Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Dit zijn de beste merken voor hardloopschoenen in 2022

Of je pijlen nu zijn gericht op een marathon, de plaatselijke hardloopwedstrijd of gewoon een blokje om om aan je conditie te werken, als je aan het hardlopen bent, heb je de beste hardloopschoenen nodig. Hardloopschoenen zorgen er namelijk voor dat de kilometers gemakkelijker, sneller en comfortabeler zijn en kunnen je zelfs helpen om blessures te voorkomen. Je moet er dan ook voor zorgen dat de schoen die je koopt is ontworpen met specifieke technologie voor hardlopen op afstand.

Net zoals de fundering van een huis een specifieke ondersteuning moet hebben om schade te voorkomen, moet de hardloopschoen ondersteuning en demping in evenwicht houden. Gelukkig is het een goed moment om eens te kijken naar de beste hardloopschoenen voor heren van 2022. We profiteren van een periode van innovatie op het gebied van hardloopschoenen, met merken die fors investeren in onderzoek en out-of-the-box denken in design. Nieuwe ontwerpen in de middenzool van schuim zorgen voor een betere demping en energieteruggave.

de beste merken voor hardloopschoenen in 2022

Terwijl retro hardloopschoenen veel liefde krijgen van veeleisende sneakerheads, verschijnen nieuwe high-performance modellen maandelijks. Maar met zoveel hardloopschoenen en zo’n verscheidenheid aan ontwerp- en prestatiekenmerken, kan het lastig zijn om de perfecte match voor je specifieke behoeften en voorkeuren te vinden… daarom hebben we alles wat je moet weten hier voor je opgeschreven. Hier de beste merken voor hardloopschoenen in 2022

De beste merken voor hardloopschoenen in 2022: NIKE

Nike mag dan een multi sport merk zijn, een wereldwijde kolos met een behoorlijk gladde marketingstrategie en een mode vriendelijk ontwerp, maar sinds de eerste zool die zij in 1974 introduceerden zijn ze een krachtpatser in hardloop technologie.

Naast vele doorbraken gaf de het merk uit de VS ons in 2004 de tussenzool voor meer ‘natuurlijk’ hardlopen. En vorig jaar kwamen zij met de beste sneakers die zijn ontworpen voor Eliud Kipchoge’s marathon poging van minder dan twee uur. Nu willen snelheid bewuste consumenten dezelfde ‘veer’ van de middenzool voetplaat voor voorwaartse voortstuwing, zoals in de Nike Air Zoom Alphafly.

Nike Air Zoom Alphafly
Nike Air Zoom Alphafly

ADIDAS

Net als Nike loopt zijn grootste rivaal, Adidas, voorop op het gebied van hardloop technologie. Het baanbrekende Boost-tussenzool schuimmateriaal herschreef de regels voor demping in 2013 en vormt nu de basis voor veel van de beste hardloopschoenen van 2022. Van de instant klassieke Adidas Ultraboost tot de uitgeklede speedster, de Adios Adizero Boost gedragen door Wilson Kipsang en Mary Keitany bij grote marathon overwinningen, Adidas heeft een schoen voor elk type hardloper in zijn collectie.

Adidas Ultraboost
Adidas Ultraboost

ASICS

Het Japanse merk Asics heeft een enorme en zeer loyale aanhang onder hardlopers en niet voor niets: het merk heeft zijn wortels diep in de hardloopwereld. Nike-oprichter Phil Knight verkocht Onitsuka (de vorige naam van het bedrijf) hardloopschoenen uit een busje voordat de swoosh er was. Asics blijft innovatieve en hardloopschoenen maken, met de Asics Gel-Kayano als favoriet.

ASICS Gel-Kayano
ASICS Gel-Kayano

SAUCONY

Saucony, een andere favoriet voor hardlopers, levert kwaliteit over een breed scala van verschillende schoentypes. Met klassiekers zoals de snelle Type A, Guide en neutraal gedempte allrounder Kinvara, heeft Saucony nog steeds de basis van enkele van de beste hardloopschoenen. Niet zo gek dus dat je dit merk vaak vindt in de collectie van hardlopers.

Saucony Type A9
Saucony Type A9

NEW BALANCE

New Balance is zich onlangs weer serieus gaan focussen op het hardlopen, dit keer met een hernieuwde focus op zijn hardloop erfgoed. De ‘Fresh Foam’-collectie streeft ernaar dat het tussenzool materiaal extra demping geeft, in de vorm van een lichtgewicht schuim. Aan de andere kant geeft de ‘FuelCell’-schuim samenstelling serie een lichtgewicht hardloopschoen met geweldige prestaties terwijl ze werken met een volledige koolstofvezel plaat voor nog meer voortstuwing.

New Balance FuelCell
New Balance FuelCell
0