Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Het leasen van een occasion, de tips en tricks

Als je een auto wilt kopen, is het natuurlijk fijn om te kijken naar de mogelijkheden om te gaan leasen. Hierbij is het goed om te kijken naar de mogelijkheden van financial lease. Financial lease biedt namelijk een mogelijkheid om een jong gebruikte auto te gaan leasen waardoor je maandelijks de auto kunt afbetalen. Hieronder zullen we kort stilstaan bij een aantal tips en tricks omtrent het leasen van een occasion. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog additionele vragen hebben, dan is het altijd aan te raden om contact op te nemen met de leverancier voordat je besluit om tot lease over te gaan.

Lease een occasion in plaats van een nieuwe auto

Als je besluit om een auto te gaan leasen is het altijd aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden om een tweedehands auto te gaan leasen. Hierbij is het advies altijd om te kijken naar een jong gebruikte auto omdat je hiervoor meer waarde krijgt voor je geld. Het kan je namelijk duizenden euro’s schelen terwijl je amper iets merkt in kwaliteit van de auto. Wil jij bijvoorbeeld een nieuwe Renault Clio leasen? Dan zul je al uit moeten gaan van een nieuwprijs die gaat vanaf 17.000 euro terwijl het mogelijk is om ook te kijken naar een private lease van Renault uit een ouder bouwjaar. Hierbij zullen de kosten aanzienlijk lager zijn terwijl het hetzelfde model is. 

Kosten aftrekken van de zaak

Als je besluit om een auto te gaan leasen voor zakelijke doeleinde is het ook goed om te benoemen dat je de kosten die je maakt voor de auto in aftrek kan nemen op de winst van jouw onderneming. Je mag hierdoor echt alle kosten aftrekken waardoor je onderaan de streep dus minder winst behaald en dus uiteindelijk minder belasting dient te betalen. Hierbij kun je denken aan kosten zoals brandstof, onderhoud, wegenbelasting en alle bijkomende kosten die gerelateerd zijn aan jouw auto. 

Maandelijks betalen in plaats van een keer

Als je een leuke auto hebt gezien betaal je hem normaliter in een keer af. Dit heeft een behoorlijke impact op je liquiditeit en cash flow van je onderneming omdat je een keer een hoop geld kwijt bent. Gelukkig biedt financial lease een passende oplossing omdat je maandelijks een bedrag betaald voor je auto. Hierbij is het wel goed om te benoemen dat je rente betaald over het geld waardoor je onderaan de streep meer kwijt bent. Echter, is het wel aan te raden omdat je hiermee de liquiditeit en cash flow van je onderneming verbetert waardoor je op dat gebied minder snel in de problemen komt.

0