Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De beste telefoons die je op dit moment kunt kopen

De afgelopen maanden kwamen grote merken als Samsung en Apple met nieuwe smartphones op de markt. Daarnaast proberen ook ‘nieuwe’ merken met modellen als de OnePlus Nord een plekje op de telefoonmarkt te vergaren. Het kan dan ook moeilijk zijn om te kiezen welke telefoon je wil kopen, want een smartphone is voor velen toch wel de meest belangrijkste gadget in het dagelijks leven. Wij helpen, en zetten de beste smartphones die je op dit moment kunt kopen, op een rij.

Samsung komt met veel uitvoeringen van de Galaxy S20

Begin vorig jaar, net voor de corona crisis, kwam Samsung met de Galaxy S20, de Galaxy S20 Plus en  de Galaxy S20 Ultra. Daar kwam later dat jaar de Galaxy S20 FE bij. Om nog meer keuze te kunnen bieden kwam Samsung voor die laatste met twee varianten; een 4G versie en een 5G. De FE-versie is goedkoper dan de andere Galaxy S20-uitvoeringen, en dat merk je vooral aan het plastic ontwerp. Voordeel van plastic is echter wel dat het toestel een prettig gewicht heeft en dat de achterkant niet makkelijk breekt of barst. Ook zijn de camera’s en rekenkracht ietsje teruggeschroefd, maar nog altijd van een erg goede kwaliteit. Zoals je van Samsung gewend bent is ook de beeldkwaliteit van het oled scherm wederom goed, hoewel er geen hogere verversingssnelheid op zit. Op de Samsung Galaxy S20 FE stond voor het eerst Android 10. De Android Skin van Samsung oogt daarnaast mooi, maar loopt wel over van zogenaamde bloatware, van onder meer Microsoft en Facebook. 

De iPhone 12 kwam eind vorig jaar uit

De iPhone 12 is eind vorig jaar uitgekomen en uitgerust met een full-HD oled scherm, dat zich met de beste schermen kan vergelijken. Hetzelfde kan gezegd worden over de dubbele camera aan de achterzijde en de chipset die qua prestaties alle Android-concurrenten op grote afstand zet. De snelle en langdurige update-ondersteuning van Apple is ook nog steeds beter dan van zijn concurrenten, maar er zijn ook wat mindere punten te benoemen. Als eerste de accu; de capaciteit hiervan is gewoon niet zo goed. Omdat de capaciteit namelijk klein is, slijt hij eerder en zal deze dus ook sneller vervangen moeten worden. Ook kiest Apple er nog steeds voor om z’n smartphones uit te rusten met een hopeloos verouderde Lightning-aansluiting in plaats van usb-c en zit er geen stekkerblok meer in de doos om de kabel op aan te sluiten. De iPhone 12 heeft een prettig formaat, dat niet bijzonder groot is. Maar mocht je toch liever een kleiner toestel hebben, dan kun je ook de iPhone 12 Mini overwegen.

Misschien is de Motorola Moto G 5G wel iets voor jou

Momenteel biedt 5G een leuke snelheidswinst, maar het is allesbehalve onmisbaar. De komende jaren zul je echter wel een groot verschil gaan merken en als je nu op zoek bent naar een smartphone waar je lang mee kunt doen, is het goed om daarover na te denken. De Motorola Moto G 5G Plus is een toegankelijk geprijsde smartphone die 5G voor iedereen beschikbaar maakt. Ook de accu van de Motorola is van goede kwaliteit.

Oneplus maakt goede toestellen voor een nog beter prijs

OnePlus maakte naam door goede smartphones te maken die de concurrentie aankunnen met toptoestellen, maar dan voor minder geld. De OnePlus Nord verschijnt in twee uitvoeringen, een van 300 euro en een uitvoering die 100 euro duurder is en meer werk- en opslaggeheugen heeft. Let goed op welke uitvoering je kiest, want dat geheugen kun je helaas niet uitbreiden met een geheugenkaart. Welke uitvoering je ook kiest: het toestel draait bijzonder vlot. Dat komt door de goede specificaties, maar ook het scherm, met zijn hoge verversingssnelheid van 90 hertz. Met de komst van 5G, wat ook ondersteund wordt door de OnePlus Nord, heb je nog meer snelheid. 

0