Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Het échte gereedschap voor mannen

Posted on

Ben jij een fanatiek klusser en steek je graag je handen uit je mouwen? Dan wil je er zeker van zijn dat je Makita gereedschap je niet in de steek laat. Wat zijn DIY projecten om in het voorjaar te doen en welk gereedschap heb je hier voor nodig? We geven je graag een aantal suggesties.

Steigerhouten meubels maken

Een trend die na een aantal jaar nog steeds onverminderd populair is zijn steigerhouten meubels. En vooral het zelf bewerken en bouwen met dit materiaal. Met steigerhout kun je werkelijk alle kanten op. Tuinmeubilair om lekker op te relaxen zoals banken, stoelen of krukken, plantenbakken of een stoere kast, het kan allemaal met steigerhout.  Zelfs een balkonbar behoort tot de mogelijkheden. Voor het bewerken van steigerhout heb je (alleen) een zaagmachine en schuurapparaat nodig.

De tuin onderhouden

Is jouw tuin klaar voor een grote opknapbeurt? De planten, bomen, struiken en heesters hebben de wintermaanden door kunnen groeien, maar nu is het weer tijd om alles weer net en strak te maken. Het gazon mag gemaaid worden, de heg gesnoeid en wild groeiende takken geknipt. Een mooi project om in het voorjaar mee te beginnen. Zeker omdat deze tijd ook een goed moment is voor de planten/struiken om geknipt en gesnoeid te worden. Voor het onderhouden van de tuin kun je meerdere machines/apparaten gebruiken. Voor het gazon een grasmaaier, voor de heg een heggenschaar en voor de bomen een hand- of kettingzaag. De randjes kun je eenvoudig fatsoeneren met een trimmer. Een leuke klus voor de doe-het-zelver met groene vingers.

Schilder de lelijke plekken

Rondom iedere woning is er altijd wel een plekje waar het schilderwerk wel een opknapbeurt mag krijgen. Of je bent toe aan een nieuwe kleur. Schilderen is niet voor iedereen het favoriete werk, maar het geeft achteraf wel een voldaan gevoel. Het grootste nadeel is dat je al relatief veel tijd kwijt bent met het voorbereiden. Afplakken, afdekken, schuren hoort er allemaal bij als je dit project verzorgd wilt doen. Secuur werken is het toverwoord voor deze klus.

Zoals je ziet is er genoeg te doen in het voorjaar. Sommige projecten zijn niet altijd even leuk, maar het moet helaas wel gebeuren. Om de klus zo soepel mogelijk te laten verlopen wil je verzekerd zijn van het beste gereedschap. En als het eenmaal achter de rug is, dan smaakt de barbecue toch wel wat lekkerder.

0