Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Kip aan het spit

Posted on

Woeste mannensnack

Het is weer zover, het jaarlijkse avondje met de mannen van de vriendenclub staat gepland. Dit jaar moet jij het organiseren en bij zo’n borrelavond hoort ook een heerlijke mannensnack. Maar omdat je totaal geen inspiratie hebt wat je moet maken, helpen wij jou graag een eindje op weg!

Een woeste mannensnack

Echte mannen houden van grote stukken vlees. Om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken kun je ervoor kiezen om het vlees te bereiden in de oven. Hiervoor hebben wij voor jou uitgezocht hoe je heerlijke kip aan het spit uit de oven kunt klaarmaken.

Gevulde kip uit de oven

Een gevulde kip is met een aantal basisingrediënten eenvoudig te bereiden. Een goede kip is namelijk al heerlijk door gebruik te maken van de eenvoud van zout en peper. Tevens kun je de buikholte van de kip kunnen vullen met kruiden zoals ui, kruidnagel, knoflook of laurierblaadjes.

Gekruide kip aan het spit

Ook kun je kip alleen aan de buitenkant kruiden. Dit kun je vrij simpel doen door een kruidenmengsel te maken van kruiden die jij lekker vindt; paprikapoeder, peterselie, tijm, knoflookpoeder of je kunt kiezen voor kant en klare kipkruiden. Ook kun je de kip inwikkelen met ontbijtspek of vet spek.

Malse kip

Om te kip mals te houden kun je het vet, dat uit de kip komt tijdens het grillen, opvangen en vervolgens opnieuw over de kip gieten of de kip ermee bestrijken. Het vel om de kip laten is belangrijk, het vel is namelijk vettig en houdt de kip mals en geeft de kip een heerlijke smaak.

Bereiden in de oven

Als de kip aan het spit zit (door het spit door de kip te steken en eventueel vast te binden), bevestig je het spit in de voorverwarmde oven. Per kip is het verschillend hoelang hij in de oven moet, dit ligt aan de grootte van de kip. De oventemperatuur mag niet te hoog zijn, anders kan het zijn dat de buitenkant van het vel verbrand terwijl het vlees nog niet gaar is. Je zou ervoor kunnen kiezen een temperatuur rond de 170 á 180 graden in te stellen. Een gemiddelde kip moet ongeveer 45 tot 60 minuten in de oven. Het beste kun je tussendoor de gaarheid controleren om de perfecte kip op tafel te kunnen zetten.

Je vrienden zullen je culinaire kunsten waarderen, waardoor je een gezellige avond samen tegemoet gaat.

0