Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Hey mannen! Ook behoefte aan bespaartips?

Posted on

Kijk jij nog weleens om naar je autoverzekering? Of betaal je misschien al jaren teveel? Bij Independer vond ik deze 6 bespaartips waardoor ik nu goedkoper uit ben voor mijn autoverzekering. Check dus of jij ook kunt besparen.

Tip 1: kras of een deukje? Betaal het zelf    

Heb je een kleine schade gereden? Zoals een deuk of een kras? Dan kan het slim zijn om deze schade zelf te betalen. Bij het claimen van een schade verlies je namelijk meestal je no-claimkorting. En hierdoor stijgt de  premie voor je autoverzekering. Maak even een rekensom: vaak is het voordeliger om een kleine schade zelf te betalen, dan jarenlang een hogere premie.

Tip 2: past je autoverzekering eigenlijk nog wel bij jou en je auto?  

Om te checken of de dekking (WA, beperkt casco of allrisk) nog wel past bij jouw auto moet je op een aantal dingen letten. Hierbij is het niet voldoende om alleen naar de leeftijd van je auto te kijken. Wel kun je hierop een eerste selectie maken:

auto van 0 – 5 jaar allrisk verzekering

auto van 6 – 10 jaar beperkt cascoverzekering

auto ouder dan 10 jaar WA-verzekering

Goede redenen om te kiezen voor een ruimere dekking:

  • Heb je veel schadevrije jaren? Of is de dagwaarde van je auto nog steeds hoog? Ook dan is het slim om te kiezen voor een ruimere dekking.
  • Je bent erg afhankelijk van je auto.
  • Je hebt niet veel geld achter de hand of je hebt de lening van je auto nog niet afbetaald.

Ook is het premieverschil tussen verschillende dekkingen niet zo heel groot, merkte ik. Dus hup, je autoverzekering vergelijken en kom erachter of je net als ik goedkoper uit kunt zijn door te switchen.

Tip 3: ben je niet dubbel verzekerd?

Op dit punt kon ik dus flink besparen. Ik had namelijk een rechtsbijstandverzekering bij mijn autoverzekering én een losse rechtsbijstandverzekering. Zonde van het geld! Ga daarom voor jezelf na:

  • Heb je een pechhulpverzekering bij je reisverzekering afgesloten? Dan hoef je dit dus niet meer te verzekeren bij je autoverzekering.
  • Heb je al een rechtsbijstandverzekering? Check dan of je geen aanvullende rechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering hebt. De kans is groot dat bij je losse rechtsbijstandverzekering al een verkeersdekking hebt, dan is een rechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering dus niet nodig.

Tip 4: kies voor een jaarbetaling  

Veel mensen kiezen automatisch voor een maandbetaling. Want: in één keer je autoverzekering voor een jaar betalen is een flink bedrag. Maar je kunt hierdoor wel besparen, tot wel 6% per jaar! Autoverzekeraars rekenen namelijk vaak een toeslag voor betalen in termijnen. Heb je geld achter de hand? Dan kan kiezen voor een jaarbetaling dus een slimme manier zijn om te besparen.

Tip 5: ga voor een hoger eigen risico

Vaak kun je met een hoger eigen risico zoveel besparen dat dit gemakkelijk opweegt tegen die ene keer dat je schade hebt. Het laagst mogelijke eigen risico lijkt soms interessant, omdat je dan bij schade maar een klein deel zelf betaalt. Maar met wat geld achter de hand, is het in the end slimmer om te kiezen voor een hoger eigen risico.

0