Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Green Frontier op Netflix

Posted on

Met de nieuwe Netflix-serie Green Frontier (of in het Spaans Frontera Verde) presenteert het streamingplatform een junglethriller van kaliber. Maak je klaar voor een politieserie met een bovennatuurlijk randje.

Het verhaal van deze Netflix aanrader

De jonge agent Helena Poveda moet de moord op vier vrouwen oplossen: drie blanke missionarissen en één inheemse vrouw. Hoe deze moorden verband houden is een raadsel. De drie missionarissen zijn met pijlen gedood en de vierde vrouw is opgehangen, haar lichaam bungelend van een schavot, haar hart uit haar borstkas verwijderd zonder ook maar een spatje bloed achter te laten.

In de jungle ontmoet Helena haar partner, de ietwat corrupte agent Reynaldo Bueno, een Colombiaanse indiaan met wie ze de verdachten moet opsporen. Deze verdachten, een geïsoleerde indianenstam, zijn moeilijk te vinden omdat ze zich diep in de jungle begeven, verstopt voor de maatschappij. Zelfs de drugsbaronnen hebben angst voor hen.

Waarom je Green Frontier moet kijken

Tijdens haar missie stuit Helena op weerstand: ze kampt met corruptie, seksistische collega’s en een vijandige lokale bevolking.

Ook vertelt Green Frontier het verhaal van de inheemse Yua en Ushe, de verdedigers van de jungle. Zij moeten met hun stam vluchten van een onbekend gevaar, omdat ze anders tot slaaf gemaakt worden.

Al gauw merkt Helena dat er meer schuilgaat achter de moord en leert ze over de legende van de Eeuwigen, een oude stam die zonder bloed leeft en tussen de bomen loopt.

De serie is een Netflix aanrader omdat het de complexe verstrengelingen van het Amazonegebied en de omringende landen blootlegt. Tegelijk geeft het je waarvoor je gekomen bent: een bingewaardige thriller van hoog niveau. Daarmee is het een van de beste series Netflix op dit moment.

Een van de betere Netflix series van het moment

Green Frontier is vooral een visueel mysterie en laat het beeld voor zich spreken. Het resultaat? Een mooi geschoten serie waarin weinig wordt gesproken. Bij vlagen zit er ook actie in. De nieuwe Netflix serie neemt zijn tijd om op te bouwen, maar voor je het weet, zit je midden in een mysterie van duistere magie, oude legendes en generationele conflicten en daarmee is het een van de betere Netflix series 2019.

2