Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Hoe werkt een e-sigaret nou precies? De voordelen op een rijtje

Posted on

De overstap naar elektronische sigaretten is voor veel rokers een geschenk uit de hemel. De opkomst van de e sigaret zorgt ervoor dat de gezondheidsrisico’s verminderen en het is ook uitstekend voor je portemonnee. De voordelen van het gebruik van elektronische sigaretten hieronder even op een rijtje.

De voordelen voor de gezondheid

Het eerste grote gezondheidsvoordeel van rokers die overgeschakeld zijn naar het ‘vapen” met behulp van de sigaret, is dat de aanhoudende rochelende hoest verdwijnt. Het dagelijks ritueel van opspringend slijm en elke ochtend je keel teisteren, behoort definitief tot het verleden. De beste e-sigaretten bevatten geen gifstoffen en doen de hoest verdwijnen. Lange tijd werd ook via wetenschappelijk onderzoek bewezen dat roken je smaakgevoel vermindert. Als je stopt met roken en begint te vapen, wordt de bloedsomloop eveneens verbeterd. Het resultaat van die metamorfose is dat je smakelijker gaat eten. Een ander positief gegeven is dat je makkelijker ademt. Bij het normale roken zwellen je longen immers op waardoor de luchtstroom vermindert. Door de e sigaret kan je zelf de nicotine afbouwen en onder bedwang houden.

De e sigaretten zijn goed voor je portemonnee

De prijzen van sigaretten swingen de jongste jaren de pan uit. Een pakje kost plusminus 7 euro. Als je dagelijks een pakje nodig hebt, kost dat al gauw meer dan 200 euro per maand. Een oplaadbare elektronische starter set kan je aankopen voor 30 euro, inclusief reserve verwarmingselementen (coils) en een verdamper. In feite moeten maandelijks alleen maar e-liquids en een aantal coils worden gekocht. Calculeer hiervoor per maand 15 euro. Als je een ronde totale optelsom maakt, kom je uit rond 120 euro per maand. Dat is maandelijks de helft goedkoper dan ‘normaal’ roken.

De sociale voordelen van e sigaretten

Je ruikt niet meer naar sigarettenrook. Geen slechte adem meer of muffe kleding. Aangezien er geen verbranding is, heb je een asbak ook niet meer nodig. Sigarettenpeuken bestaan niet meer en zorgen voor geen ballast meer. Het belangrijkste voordeel bij het roken van e sigaretten is dat je vrijgesteld bent van de rookverboden. Als het regent hoef je niet meer met je rook vrienden buiten te staan in een bar om je noodzakelijke nicotine te inhaleren. Daarnaast is het risico op brandwonden herleid tot nul. De dag dat een dolende sintel het tapijt van je vriend vernield, is voorbij.

1