Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Waarom elke man een parkeerbeugel nodig heeft

Posted on

Als je in het bezit bent van een eigen parkeerplaats is niets zo vervelend als wanneer iemand anders zomaar zijn of haar auto op jouw privé parkeerplek parkeert. Een parkeerbeugel biedt in zo’n geval de ideale oplossing. In dit blog lees je waarom elke man een parkeerbeugel nodig heeft!

Waarom een parkeerbeugel?

Een parkeerbeugel zorgt ervoor dat alleen jij toegang hebt tot jouw parkeerplek. Derden kunnen niet meer zomaar op jouw privéplek parkeren. Foutparkeren is op deze manier verleden tijd. Een beugel zorgt er tevens voor dat jouw privé parkeerplek ook echt van jou is! De beugel scheidt jouw parkeerplek af van de openbare weg waardoor de eigenaar van de beugel tevens eigenaar van de grond wordt.

Welke soorten beugels zijn er?

Er zijn twee soorten parkeerbeugels: de handmatige en de automatisch elektrische beugel. De handmatige beugel is het meest betaalbaar en kun je met een sleutel naar boven en naar beneden klappen. De automatische beugel is duurder, maar kan gemakkelijk van een afstandje (bijvoorbeeld vanuit de auto) naar boven of naar beneden worden geklapt met een afstandsbediening of middels een app op je telefoon.

De beugels kunnen zowel op de bestrating als in een betonnen voet worden geplaatst. De betonnen voet heeft als voordeel dat de beugel ingeklapt op gelijke hoogte van de straat ligt. Deze zogenoemde ‘ingezonken’ beugel ziet er netjes uit en je beugel blijft langer mooi.

Wat kost een parkeerbeugel?

Zoals hierboven werd beschreven is een handmatige beugel goedkoper dan een automatische beugel. Gemiddeld kost een parkeerbeugel zo’n honderd euro. Plaats je de beugel zelf, dan bespaar je uiteraard op de installatiekosten.

Mag ik zomaar een parkeerbeugel plaatsen?

Het antwoord is simpelweg: nee. Om een parkeerbeugel te plaatsen moet je in de meeste gevallen eerst toestemming vragen bij je gemeente. Een handige tip is om een professional in de arm te nemen. Zij kennen het reilen en zeilen van de juridische mogelijkheden en wetgeving rondom parkeerbeugels en kunnen je veel onnodige obstakels besparen. Een goede eerste stap is om op zoek te gaan naar een installateur; zij hebben verstand van de juridische aspecten van parkeerbeugels en kunnen de beugel tevens voor je plaatsen.

0