Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Enkele tips om tijdens de quarantaine toch iets met je vrienden te kunnen doen

Nu de Corona regels worden versoepeld, kunnen we al weer iets meer doen zoals een terrasje pakken. Dat mag nog steeds maar met 1 persoon die niet uit je quarantaine huishouden komt. Gezellig met je hele vriendengroep iets gaan drinken, zit er nog niet in helaas. Daarnaast zijn de bioscopen, sportscholen en zwembaden nog steeds gesloten. Wil je nu toch graag iets met je vriendengroep ondernemen, dan hebben we hier enkele tips voor je.

Organiseer een bingo avond

Hangout gesprekken met een grote groep vrienden kunnen af en toe chaotisch verlopen. Mensen gaan door elkaar praten, terwijl anderen langzaam wegdommelen. Een goed idee om voor iedereen de aandacht erbij te houden, is om via die weg bijvoorbeeld een bingo te organiseren. Er zijn tegenwoordig genoeg sites waar je kaarten hiervoor kunt downloaden. Het enige wat jij dan hoeft te doen is er voor te zorgen dat je HP 301 cartridge vol is zodat je die kaarten kan uitprinten. Mocht je nog inkt nodig hebben, check dan eens PrintAbout. Als je de kaarten hebt uitgeprint, begint de voorpret. Het leukste is namelijk om deze kaarten zelf rond te brengen. Een goede reden om je vrienden weer eens te zien op 1.5 meter afstand.

Op de avond zelf zul je merken dat dit eigenlijk een hele goede manier is om samen iets te ondernemen. Zoals met de meeste spelletjes begint het rustig, maar als de laatste cijfers in zicht komen, wordt het stiller en is iedereen meer gefocust. Hoe spannend dit wordt, ligt deels aan de prijzen die jij hebt uitgezocht. 

Club huiskamer

Clubs en discotheken zullen waarschijnlijk als laatste weer open gaan, dus een feestje daar zit er even niet in, maar waarom dan niet gewoon dat feest naar je huiskamer verplaatsen? Steeds meer clubs, en festivals zien de mogelijkheden hiervoor en organiseren feesten bij jou thuis. Bij iedereen thuis that is, de dj’s draaien namelijk in je browser en je kunt thuis je eigen club creëeren. Ok, natuurlijk is dit niet hetzelfde als een echt feest en grote kans dat je na een uurtje wel klaar bent met het kijken naar die dj’s op je scherm. Toch is het een leuke ervaring om samen, zeker als er op een teller te zien is met hoevelen je bent, zo’n feestje mee te maken. Of je dan in je eentje een dansje maakt in de woonkamer is aan jou.

Kook samen een maaltje

Als je van koken houdt, moet je zeker eens proberen om dit samen met een vriend of vriendin via een live verbinding te doen. Koken schept namelijk een band, ook als de afstand wat groter is. Aan te raden is het om allebei hetzelfde gerecht te maken, zodat je elkaar kunt helpen en adviseren. ‘Hoe groot heb jij die blokjes courgette gesneden?” “Zou het al gaar zijn?” Voor je het weet zit je in een culinair gesprek en kun je het eindresultaat samen delen… op afstand natuurlijk. Je zult merken dat na zo’n kooksessie, de gezamenlijke maaltijd voelt als een normale.

Sport samen

Met de sportscholen en sportverenigingen gesloten zijn we met zijn allen wat aan het uitdijen en de conditie is niet meer wat die was. Gelukkig kun je tegenwoordig genoeg online trainingen vinden. In je eentje is dat misschien wat saai, probeer ze daarom eens samen met vrienden te doen. Kies een aantal vaste momenten in de week waarbij je ‘samenkomt’ om te sporten. Dit is een goede stimulans om ook daadwerkelijk fit te blijven, maar ook om elkaar weer even te ‘zien.’

Andere spelletjes

Naast de bingo die we eerder noemden, zijn er nog tal van spelletjes die je samen online kunt doen. Zo zijn er verschillende goede blackjack of poker programma’s te vinden. Wat echter echt leuk is, is om een van de vrienden de deler te laten zijn en de andere te laten spelen. Dan ben je echt iets samen aan het doen en de spanning zal de afstand zeker doen vergeten.

0