Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De top 3 smartphone trends van 2018

Posted on

2018 loopt op zijn einde en dus is het tijd om eens terug te kijken en te reflecteren op dat wat er afgelopen jaar allemaal gebeurde in de wereld van de smartphone. Hier onze top 3 op een rijtje:

1. Meerdere cameras

“Gewoon” een primaire camera op je telefoon is inmiddels passé geworden.

Als een van de eerste fabrikanten was het het Chinese Huawei dat het met het dual-camerasysteem op de proppen kwam. Hierdoor waren de foto’s ineens meer gedetailleerd en een stuk scherper. Inmiddels zijn twee primaire camera’s ook alweer achterhaald en is de standaard drie of meer camera’s aan de achterkant. Het toestel van 2018 met de meeste camera’s is de Samsung Galaxy A9. Het camerasysteem van dit toestel heeft zowel een groothoeklens als een ultragroothoeklens, telefotolens en -diepte camera.

2. Vingerafdrukscanner onder het beeldscherm

De vingerafdrukscanner kennen we natuurlijk al langer. Apple introduceerde de functie in 2015 al met de iPhone 5s. En zelfs voor die tijd waren er al een aantal mobiele telefoons  met vingerafdrukscanner verkrijgbaar. 2018 bracht ons een nieuwe variant op deze optie. Geen vingerafdrukscanner in de thuisknop of aan/uitknop, maar deze onder of achter het beeldscherm te plaatsen. Dit wordt ook de in-display fingerprint sensor genoemd.

3. Artificial Intelligence en Augmented Reality

Artificial intelligence is al een aantal jaar opkomend in de smartphone industrie.

Zo heeft de iPhone de welbekende AI Assistent SIRI en heeft Android daar een eigen versie op met Google Assistent en Bixby.  Samsung heeft de Galaxy s8 en s9 uitgerust met AI assistent Bixby. Ook LG bracht dit jaar de LG G7 ThinQ uit, met een speciale AI knop.

Ook augmented reality is een techniek die in 2018 behoorlijk is toegenomen. Tegenwoordig kun je de gekste Emoji’s van je zelf maken met de laatste Samsung en Apple toestellen. Daarnaast kun je jouw premium smartphone camera nu ook gebruiken als realtime vertaler door hem enkel te richten op een tekst.

Kies voor een sim only abonnement

Hoewel het tegendeel soms waar lijkt te zijn hoeft een dure smartphone niet altijd met een duur abonnement. Met een sim only abonnement ben je meestal goedkoper uit. Je kunt je eigen sim only samenstellen bij Simyo en verschillende Sim only vergelijken. Zo lk kies je een abonnement dat bij jou en je toestel past.

0