Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wie kan Ajax tegenover zich hebben achtste finale van de Champions League?

Posted on

Wie wordt de volgende tegenstander van Ajax in de Champions League?

Door het gelijkspel in de pittige confrontatie met Bayern München, afgelopen woensdag, is Ajax als tweede geëindigd in Groep E. Een mooie prestatie maar wel met als gevolg dat de Amsterdammers in de achtste finale Champions League een groepswinnaar zullen treffen. Bayern en Ajax kunnen elkaar niet nogmaals loten. Welke zeven tegenstanders kunnen er maandag wél uit de koker komen? We benoemen ze in volgorde van de groep waarin ze de sterkste bleken.

Dortmund

Borussia Dortmund eindigde in groep A in punten gelijk met Atlético Madrid en werd door het onderlinge resultaat (4-0 winst en 2-0 verlies) groepswinnaar. De Duitsers zijn ongeslagen koploper in de Bundesliga met zeven punten voorsprong op nummer twee. Kortom: een erg sterke ploeg die Ajax wellicht beter later kan tegenkomen.

Barcelona

In groep B werd Barcelona met speels gemak eerste. Ook PSV ondervond de kracht van de Spanjaarden. In zes wedstrijden werd er 14 keer gescoord. Na Lewandowski van Bayern was Messi met zes doelpunten het meest doeltreffend in de groepsfase. Ook in LaLiga staat Barcelona bovenaan. Twee achtervolgers hebben drie punten achterstand. Ajax-Barcelona zou een prachtig affiche zijn, voor de finale welteverstaan.

Paris Saint-Germain

Over doelpunten gesproken: de Parijse ploeg maakte de meeste doelpunten van alle teams in de groepsfase, 17 maar liefst. In deze groep C eindigden Liverpool en Napoli op twee punten afstand van PSG. In Ligue 1, de Franse nationale competitie, is Paris Saint-Germain ongenaakbaar. Het heeft als koploper maar liefst 13 punten meer dan de eerste concurrent (met zelfs één wedstrijd minder gespeeld), als je daar nog van mag spreken natuurlijk.

Porto

In groep D werd Porto ongeslagen eerste, vóór Schalke 04. Hoewel de Portugezen ook in hun nationale competitie de ranglijst aanvoeren is dit één van de ploegen waartegen Ajax zeker kans heeft.

Manchester City

In de Premier League moet Manchester City vooralsnog Liverpool voor zich dulden. In groep F werden de Engelsen redelijk makkelijk groepswinnaar. Dit is een erg sterk team wat in een latere fase van harte welkom is in de Amsterdam Arena.

Real Madrid

De Madrilenen konden zich twee verliezen veroorloven om toch de meeste punten te verzamelen in groep G. In LaLiga werd er echter al vijf keer verloren, draait het niet geweldig bij Real en vinden we hen terug op de vierde plek. Ajax is in de huidige vorm absoluut niet kansloos tegen de Spanjaarden, nota bene de winnaar van de vorige Champions League editie.

Juventus

Tot slot is daar Juventus, als winnaar van groep H, ook met twee nederlagen. Wel hield het Manchester United achter zich. In de Serie A voert Juventus de ranglijst aan. Na een gat van acht punten volgt pas de eerste concurrent. Ook de Italianen zijn niet de meest gewenste tegenstanders voor de Amsterdammers, als we het hebben over kansen om de achtste finale Champions League te overleven uiteraard.

0