Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De revival van het kerstpakket

Posted on

De meningen over het kerstpakket lopen nogal uiteen. De een vindt het nog steeds prachtig en passend bij de zo typische sfeer rond de kerstdagen en de jaarwisseling, een ander heeft er niets mee en had liever wat extra geld gekregen dan een doos vol producten die in de kelder of de prullenbak belanden. Het is een groot misverstand te denken dat een kerstpakket ook anno 2018 nog steeds bestaat uit een rol beschuit, een flesje wijn, een rollade en een zakje ongezouten pinda’s. Je hebt tegenwoordig kerstpakketten die specifiek voor een bepaalde groep mensen bedoeld zijn. Voor mannen bijvoorbeeld.

BBQ kerstpakket

Juist mannen hebben niet heel veel met het klassieke kerstpakket. En dus is het niet heel verwonderlijk dat het aanbod aan kerstpakketten voor mannen maar blijft groeien. Uiteraard was er al het imago-bevestigende bierpakket, een pakket dat vaak bestaat uit verschillende soorten bijzondere biertjes, aangevuld met worst en chips. De ‘Men Only’ pakketten winnen ook aan terrein en bevatten uiteraard een bierglas en bier, worst, pinda’s die wél gezouten zijn en uiteraard ook weer chips. Bijzonder is zeker ook het darts-kerstpakket. Behalve een fraai dartbord krijgen mannen bier, bierglazen en worst aangeboden en kunnen ze heerlijk darten tijdens een van de saaie kerstdagen. Erg leuk is zonder meer ook het BBQ kerstpakket. Je zou denken dat dit pakket bestaat uit allerlei vlees en speciaal worst voor de mannen, niets is echter minder waar. Dit pakket biedt alles om te kunnen barbecueën, behalve vlees. Dus wel bijvoorbeeld saus, messen en handschoenen. En uiteraard materiaal om de barbecue mee aan te maken.

Mannen kerstpakketten

Ook het zogenaamde borreltijd kerstpakket spreekt de mannen ongetwijfeld aan. Het pakket bestaat onder meer uit een spel, bier en knakworst, terwijl ook chips, kaas en mosterd niet ontbreken. De kerstpakketten zoals we die jarenlang gewend zijn, hebben dus nadrukkelijk concurrentie gekregen. Behalve mannen kerstpakketten zijn er pakketten speciaal voor vrouwen en thema kerstpakketten als ‘gadget’, Italiaans’, ‘Spaans’, ‘Koken en Wonen’ en ‘Biologisch’. Vanwege de innovatie op het gebied van kerstpakketten ziet tegenwoordig iedereen weer uit naar dat moment dat de baas je kantoor binnenstapt met een grote doos onder de arm.

0