Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Nederlandse series op Netflix

Posted on

Waar blijven die Nederlandse Netflix-series?

Goed nieuws voor wie geregeld googlet op de zoekwoorden “mannen series Netflix”. Vorige week raakte bekend dat Tygo Gernandt een rol beet heeft in The Last Kingdom. Daarmee is hij al de twee Nederlander die meedoet in de Netflix-serie. In het eerste seizoen dook Rutger Hauer al even op als voormalige Vikingenvorst.

Sterkhouder van mannen series Netflixthe last kingdom

The Last Kingdom geldt als een van de populairste mannen series op Netflix. De historische fictiereeks vertelt de bloederige oorlogen tussen de Deense Vikingen en het Engelse koninkrijk Wessex in de negende eeuw na Christus. Met zijn wilde haren is Tygo geknipt voor de rol van Jackdaw, een eenling die zich aansluit bij het leger van de meedogenloze ziener Skade. Lang moet je niet wachten voor je Tygo Gernandt op Netflix ziet. Het nieuwe seizoen van The Last Kingdom verschijnt al op 19 november.

Amper Nederlandse series op Netflix

Hoog tijd dat er nog eens een Nederlandse kop verscheen op Netflix. Michiel Huisman heeft momenteel een flinke hit beet met de spannende horrorserie The Haunting of Hill House. Maar verder? Amper Nederlanders te bespeuren op de Amerikaanse streamingdienst.

Als je op zoek gaat naar Nederlandse series op Netflix ben je er helemaal aan voor de moeite. Momenteel kan je de Nederlandse series op Netflix namelijk op één vinger tellen. Freddy, Leven in de Brouwerij staat helemaal alleen in de Nederlandse Netflix-catalogus.

In deze vierdelige miniserie kruipt Thom Hoffman in de huid van de veelbesproken bierbrouwer en zakenman. De eerste aflevering is bij momenten lachwekkend, maar als je doorzet krijg je een boeiend levensverhaal met prima bijrollen van Xander van Vledder (als de jonge Freddy) en Anna Drijver.

Mooie beloftes van de NPO

Waar blijven die Nederlandse mannen series eigenlijk? In mei kondigde de NPO aan dat ze een hoop titels aan Netflix zouden uitlenen. Niet de minste bovendien: Vuurzee, Bellicher en La Famiglia waren alvast enkele van de kanshebbers.

Mooie beloftes. Maar vandaag vind je op Freddy na geen enkel Nederlandse serie op Netflix. Daar komt volgend jaar hopelijk verandering in. Een nieuwe Europese wetgeving bepaalt dat de online videodienst meer Europese content moet aanbieden. Met Undercover zit er alvast de eerste van een reeks veelbelovende Nederlandse mannen series in de pijplijn.

Undercover

Undercover is een Belgische-Nederlandse coproductie over twee undercoveragenten die infiltreren in het drugsimperium van een notoire XTC-baron. De hoofdrollen zijn voor Frank Lammers, Anna Drijver, Elise Schaap en onze sympathieke zuiderbuur Tom Waes. Iets om naar uit te kijken in 2019.

Wie alvast geen fan is, is Janus Van Wesenbeeck. De makers haalden hun inspiratie bij deze beruchte Nederlandse drugssmokkelaar. De Brabander verzette zich hevig tegen de serie. Voorlopig zonder resultaat. Houden zo, Netflix kan wel wat Nederlandse mannen series gebruiken!

0