Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

5 manieren om slim te sparen

Posted on

Er is eigenlijk niet zoveel mis met je loon, alleen zou je dat bedrag vaker dan één keer per maand op je rekening bijgeschreven zien. Helaas, de bittere realiteit is voor velen anders. Wie iets duurs wil aanschaffen, zal moeten sparen. Wij helpen je een handje op weg.

Zet het opzij

We willen niet het overduidelijke benadrukken, maar zeggen het toch: zet het geld dat je wilt sparen opzij. Laat je geld op je lopende rekening staan? Dan is het veel te makkelijk uitgegeven. Als je een leuke deal voorbij ziet komen, hoef je alleen maar de portemonnee te trekken. Als het geld op je spaarrekening staat, zou je in ieder geval nog de moeite moeten nemen om het terug te boeken. Het is een kleine drempel, maar het is er in ieder geval een.

Ga beleggen

Durf je risico’s te nemen met je spaargeld? Dan kun je je geld beleggen. Als beginnende belegger zou je bovendien aandelen met een lage volatility kunnen kopen, oftewel: aandelen met een lager risico. Als je graag wat hulp wilt met opstarten, dan kun je tegenwoordig op internet gratis webinars vinden voor (beginnende) beleggers.

Boek automatisch een bedrag over

Zelf een bedrag opzij zetten klinkt prima, maar je moet het wél doen. Wanneer het automatisch op je spaarrekening wordt bijgeboekt, heb je niets meer om over na te denken: het gebeurt gewoon. Bovendien kun je het bedrag altijd terugboeken mocht je het geld echt nodig hebben.

Spaarplan

Maak je spaarplan concreet. Wil je een nieuwe auto en weet je dat je daarvoor 15.000 euro nodig hebt? Stel dan een spaarplan op, zodat je weet wanneer je die droomwagen kunt veroorloven. Op die manier leef je naar een bepaalde datum toe, wat het sparen ook makkelijker kan maken. Bovendien heb je een stok achter de deur: hou je je niet aan je spaarplan? Dan duurt het allemaal nog langer.

Bitcoins

Durf je risico’s te nemen? Dan zou je je ook kunnen verdiepen in Bitcoins. Een bitcoin aanschaffen hoeft niet moeilijk te zijn en je kunt bitcoins gebruiken om te betalen. Een groot verschil met deze valuta is echter dat er geen sprake is van een centrale bank als tussenpartij, maar het geld kan meteen tussen twee partijen worden verhandeld. Wil je meer informatie over een bitcoin aanschaffen of weten hoe het precies werkt? Ook hierover vind je online tegenwoordig (gratis) webinars.

0