Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Zorg voor je voeten met slippers op maat

Posted on

Het grootste deel van je leven breng je lopend of staand door. Je voeten hebben gedurende een heel leven dus veel te verduren. Als je na een lange dag thuiskomt, is het dan ook heerlijk om die dichte, zware schoenen uit te doen en iets lichters aan te trekken. Bij voorkeur iets wat toch voldoende steun geeft en je loopcomfort niet beïnvloedt. Slippers op maat geven je voeten steun maar zijn tegelijkertijd heerlijk open en luchtig. Slippers op maat bieden veel comfort op momenten dat je de schoenen voor buitenshuis niet draagt. Dus wanneer je na een lange werkdag of in het weekend thuis bent, tijdens warmere dagen of door religieuze redenen kunnen op maat gemaakte slippers goed van pas komen. 

Het belang van slippers op maat

Veel mensen zijn zich bewust van het belang van goede schoenen. Er wordt dan ook vaak aandacht besteed aan het comfort dat een schoen biedt. Soms worden er zelfs steunzolen gebruikt om de voeten extra steun te geven. Toch zal er zo’n 60% van de tijd geen gebruik worden gemaakt van de schoenen die je buitenshuis draagt. Op deze momenten kunnen huisschoenen of slippers op maat een goede oplossing zijn. De zool en vorm hiervan worden speciaal aangemeten aan jouw voet, zodat ze de juiste ondersteuning geven.

Hoe worden slippers op maat aangemeten?

Huisschoenen, sandalen of slippers op maat worden nauwkeurig aangemeten. Een voetspecialist maakt hiervoor gebruik van een 3D-scantechnologie en voor de exacte maten van je voeten. Op die manier wordt een hoogwaardig voetbed gecreëerd dat past bij jouw voet. Daarna kun je samen met de specialist een geschikt model uit gaan kiezen. Er is nog ruimte om aanpassingen te maken, bijvoorbeeld aan het bovenwerk, de zool, het voetbed of de voering. Zo ontstaan er uiteindelijk slippers op maat die perfect passen bij de vorm van je voet en je persoonlijke wensen.

Het productieproces van slippers op maat

Nadat de slippers zijn aangemeten, kunnen deze geproduceerd gaan worden. Alle slippers op maat worden met de hand vervaardigd. Specialisten in Portugal creëren jouw op maat gemaakte slippers door wel 180 verschillende handelingen te verrichten. Hierbij worden altijd hoogwaardige materialen gebruikt, waaronder (ecologische) leersoorten. Voor een product gekozen zal worden, wordt deze onderworpen aan zorgvuldige controles. Hierdoor zijn alle slippers op maat gegarandeerd van hoge kwaliteit.

Jouw eigen slippers op maat laten maken

Wil je ook wat meer zorg aan je voeten besteden en ben je toe aan een paar hoogwaardige huisschoenen, sandalen of slippers om je voeten extra comfort te bieden? Dan zijn slippers op maat wellicht een goede keuze. Een gespecialiseerde voetspecialist kan je helpen om de slippers aan jouw voeten aan te meten. Er zijn 900 aanmeetpunten in Nederland en België, waardoor er een grote kans is dat er een bij jou in de buurt is. Bovendien zijn slippers op maat in veel hippe designs te bestellen.

0