Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Waarom spieropbouw en een veganistisch dieet wel degelijk te combineren zijn!

Veel mensen denken bij het woord veganist aan iemand die alleen maar konijnenvoer eet, met misschien een beeld van magere mensen met weinig spiermassa. Want hoe kan een veganist spiermassa opbouwen zonder al die dierlijke eiwitten? Nou het antwoord zal je wellicht verbazen!

Veel van de grootste sterkste dieren zijn planteneters

Gorilla’s, olifanten, neushoorns, een greep uit de rij van grootste en sterkste dieren ter wereld, en ze eten stuk voor stuk alleen maar plantaardig voedsel. Die enorme spiermassa’s zijn dus opgebouwd met een veganistisch dieet. Mensen zijn van oorsprong ook planteneters, al verbaasd dat veel mensen.

Voedingsstoffen en spijsvertering

Alle voedingsstoffen die wij nodig hebben, kunnen we uit groenten, fruit en granen halen. De mogelijkheid van spieropbouw met een veganistisch dieet is dus eigenlijk niet eens vreemd, maar bijna vanzelfsprekend. Ook is het zo dat plantaardige voeding optimaal verteerd en benut wordt door het lichaam, en je krijgt veel vezels binnen waardoor je spijsvertering sneller en beter verloopt.

spieropbouw met een veganistisch dieet

Spieropbouw met een veganistisch dieet

Om spieropbouw te creëren heb je bepaalde voedingsstoffen nodig, voornamelijk eiwitten en aminozuren. Deze zijn allemaal makkelijk te halen uit een veganistisch dieet. Zo haal je veel eiwitten uit bijvoorbeeld noten, bonen, linzen, kikkererwten, havermout, pindakaas en nog veel meer vegan producten. 

De beste producten zijn de onbewerkte producten, maar er zijn ook vegan eiwitshakes en repen op de markt tegenwoordig. Erg handig om mee naar de sportschool te nemen, krachttrainen en veganistisch dieet gaan namelijk prima samen.

Krachttrainen en veganistisch dieet

Niet alleen voeding zorgt voor spieropbouw, je zult er ook krachttraining voor moeten doen. Als dit nieuw voor je is doe je er goed aan om te beginnen onder begeleiding zodat je de juiste oefeningen doet, op de juiste manier. Een verkeerde houding kan namelijk funest zijn en kan zelfs voor blessures zorgen. 

Dat gezegd hebbende, zoals je weet zijn er dus vegan eiwitshakes op de markt. Deze heb je met een volwaardig veganistisch dieet eigenlijk niet eens nodig, want je zult voldoende eiwitten en voedingsstoffen uit je veganistische voeding kunnen halen. Maar als je echt alles op alles wil zetten voor spieropbouw dan kan een vegan eiwitshake na je krachttraining zeker geen kwaad!

Velen gingen je voor

Er zijn vele bodybuilders die veganist zijn, spieropbouw creëren is niet moeilijk zonder dierlijke eiwitten. Wil jij ook als veganist spiermassa opbouwen? Dat gaat je zeker lukken!

0